Tudor Chirilă, reacţie dură pe Facebook după ce nu s-a putut îmbarca într-o cursă low-cost. Ce spune compania

Artistul a făcut un live pe Facebook, unde a spus că Wizz air a vândut mai multe bilete decât locurile în avion, iar din această cauză, acum trebuie să aștepte în aeroport până când cineva care și-a făcut check-in-ul online nu se va prezenta.

29 mai 2017, 10:31
Tudor Chirilă, reacţie dură pe Facebook după ce nu s-a putut îmbarca într-o cursă low-cost. Ce spune compania

„Mă aflu în aeroportul Otopeni, având un zbor Wizz air către Malmö și nu am apucat să fac check-in-ul online și ajung să fac check-in-ul la biroul de check in la ghișeu, și cei de la Wizz air, care nu au reprezentanță în România, serviciile de check-in se fac externalizat pentru ei, îmi spun că nu ma pot urca în avion pentru că avionul este overbooked. Înseamnă că, practic, Wizz air vinde mai multe bilete decât locuri în avion. Iar eu sunt în situația în care trebuie să aștept, să văd, dacă cumva nu se prezintă cineva și mi se spune că în 95% dintre cazuri o să mă urc în avion, dar că există posibilitatea să nu mă urc în avion, pentru că Wizz air a vândut bilete mai multe decât locuri și pentru că așa procedează această companie, lucru de care eu habar nu aveam, și practIc, eu acum trebuie să plătesc un check-in pe care nici măcar nu știu că îl voi putea obține. Va trebui să aștept în aeroport, cumințel, la poarta de îmbarcare pentru că Wizz air vinde mai multe bilete decât locuri în avion. Așadar, ca să nu ajungeți în situația mea nasoală, am făcut acest video, ca să vă faceți check-in-ul dinainte și să vă asigurați, din timp, că aveți loc în avion. Cei care nu-și fac check-in-ul, pot ajunge în situația mea. Nu m-am gândit în viața mea că cineva poate să vândă bilete mai multe decât locuri în avion, chiar și o companie low cost. Așa că aveți grijă ce faceți, să vă faceți check-in-ul online, că altfel veți putea ajunge în situația mea de a nu vă urca în avion. Sunt curios, în cazul în care nu mă urc în avion, cum mă va despăgubi Wizz air și dacă îmi va pune la dispoziție cu o altă companie, nu cu a lor companie, mâine, la același zbor pentru că eu trebuie să ajung în Malmö astăzi. V-am pupat, la revedere, Wizz air este o companie de c***t”, a spus Tudor Chirilă.

Poziţia Wizz air

“Wizz air, în conformitate cu practicile industriei de aviaţie şi cu legislaţia privind protecţia consumatorilor, permite alocarea de câteva locuri peste capacitatea de îmbarcare (overbooking) pe rutele sale cele mai populare, pentru ca în felul acesta şi mai  mulţi pasageri să poată călători, iar ca locurile pasagerilor care nu se prezintă pentru zbor să nu rămână neocupate. În cazul  foarte puţin probabil ca toţi pasagerii să fie prezenţi la îmbarcare, voluntarilor li se oferă stimulente pentru a călători mai târziu, sau ultimii pasageri care ajung la check in sunt îmbarcaţi pe zborul următor şi sunt compensaţi în conformitate cu legislaţia privind drepturile pasagerilor.”