Tudor Gheorghe, propus cetăţean de onoare şi în Dâmboviţa VIDEO

În plin scandal legat de ultimul spectacol al lui Tudor Gheorghe, artistul primeşte recunoştinţă în tot mai multe judeţe. După ce a fost numit cetăţean de onoare la Bucureşti, Tudor Gheorghe este pe cale să primească aceeaşi distincţie şi în Dâmboviţa.

30 ian. 2020, 12:49
Tudor Gheorghe, propus cetăţean de onoare şi în Dâmboviţa VIDEO

Preşedintele PSD Dâmboviţa Corneliu Ştefan şi vicepreşedintele aceleiaşi organizaţii, Radu Popa, au redactat o scrisoare deschisă în care le cer primarilor din judeţul Dâmboviţa să îi confere lui Tudor Gheorghe titlul d ‘e cetăţean de onoare. „Considerăm că acordarea distincţiei ar fi justificată de talentul şi profesionalismul dlui Tudor Gheorghe”, se precizează în scrisoare.

 

Tudor Gheorghe a fost votat deja, în Consiliului General al Capitalei, cetățean de onoare al Bucureștiului în plin scandal referitor la ”Degeaba 30”. 

Proiectul a fost aprobat cu 33 de voturi pentru, 7 abtineri si 3 voturi impotriva. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri PMP, 2 consilieri ALDE si 3 consilieri PNL, in timp ce impotriva proiectului au votat 2 consilieri USR si 1 consilier PNL. De asemenea, s-au abtinut 6 consilieri USR si 1 consilier PNL.

„Tudor Gheorghe este unul dintre cei mai mari artişti ai tradiţiei româneşti, reuşind de fiecare dată să prezinte concepte noi pentru concertele pe care le susţine şi să reinterpreteze într-o manieră originală moştenirea desprinsă din negura vremurilor ce face parte de secole din viaţa satului. Talentul şi prezenţa scenică sunt inconfundabile, iar sălile de concert sunt pline la fiecare apariţie a sa”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Acordarea titlului de cetăţean de onoare reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local.