Fostul primar al Piteştiului Tudor Pendiuc, la un pas de a claca în puşcărie: Nu mai rezist!

Fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, a fost internat, pentru a doua oară în doar câteva zile la Spitalul Fundeni la începutul săptămânii trecute. Potrivit avocatului Dan Panţoiu, motivul internărilor dese ale fostului edil din ultima perioadă îl reprezintă starea precară de sănătate a acestuia.

04 iun. 2015, 06:07
Fostul primar al Piteştiului Tudor Pendiuc, la un pas de a claca în puşcărie: Nu mai rezist!

În urmă cu două săptămâni, cu puţin timp înainte de a compărea în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti care judeca cererea de eliberare sub control judiciar fostului primar, lui Tudor Pendiuc i s-a făcut rău, scrie ziarulancheta.ro

Citeşte şi: Tudor Pendiuc rămâne în arest. Emanuela, fiica sa, poate pleca la Cannes

Avocatul Panţoiu povesteşte că l-a sfătuit pe clientul său să ceară internarea la spital, însă acesta a refuzat, susţinând că doreşte să îşi susţină personal cauza în faţa judecătorilor şi să evite eventualele comentarii cum că s-ar fi internat pentru a impresiona magistraţii.

Chiar la intrarea în sala de judecată însă starea de sănătate a lui Tudor Pendiuc s-a agravat brusc, acesta suferind un atac de panică şi fiind dus la Spitalul Fundeni. În timp ce fostului edil i se administra tratamentul specific, în sala de judecată magistraţii au decis prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile. La scurt timp, Pendiuc a fost externat şi dus înapoi în arest, pentru puţină vreme însă, pentru că luni, 25 mai, s-a întors pe patul de spital la Fundeni.

La ultima întrevedere cu Tudor Pendiuc, care a avut loc chiar săptămâna trecută la spitalul unde primarul fusese internat, avocatul Dan Panţoiu i-a propus lui Pendiuc să renunţe la funcţia pe care o deţine încă în fruntea conducerii administraţiei publice şi din care acesta este suspendat: „«Nu mai rezist!» – asta mi-a spus domnul Pendiuc, mărturisindu-mi că are convingerea că va claca.

Ceea ce s-a şi întâmplat la începutul săptămânii trecute, când a trebuit să intre din nou în spital, pentru a i se administra sedative şi pentru a sta sub supravegherea medicilor. Are grave probleme de sănătate, inclusiv cu inima, starea sa de sănătate s-a agravat în ultima perioadă, are psihicul foarte slăbit, iar stresul permanent la care este supus prin acest regim de detenţie l-a adus în pragul disperării. Pentru asta i-am propus să demisioneze: ca să fie odată lăsat în pace”, a declarat Dan Panţoiu.

Citeşte şi: De ce a fost arestat Pendiuc: A încălcat „într-o manieră insidioasă” obligaţiile controlului judiciar

Aflat în arest preventiv de mai bine de şase luni, primarul Tudor Pendiuc este plimbat de la Rahova la spitalul Fundeni aproape săptămânal din cauza problemelor de sănătate.