Tudor Pendiuc, trimis în judecată de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Tudor Pendiu, la data faptei primar al municipiului Pitești, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

14 feb. 2017, 09:50
Tudor Pendiuc, trimis în judecată de procurorii DNA

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în luna septembrie 2014, inculpatul Braniște Florentin-Mircea, în calitate de director al Administrației Domeniului Public Pitești, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare și asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Pitești.

Suprafața de teren respectivă (506,6 m2 – o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum și dintr-un spațiu cu vegetație aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuința unei persoane cu funcție de conducere în cadrul primăriei Pitești.

În cauză Administrația Domeniului Public Pitești s-a constituit persoană vătămată și parte civilă cu suma de 27.747 lei, sumă ce a fost achitată integral de inculpatul Braniște Florentin-Mircea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș.

Amintim că, la data de 20 martie 2015, inculpatul Pendiuc Tudor a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, mai spune DNA.