Tudorache: Au fost incidente electorale minore, raportat la experienţa altor alegeri

Publicat: Luni, 12 Decembrie 2016 12:47 // Actualizat: Luni, 12 Decembrie 2016 14:37 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a calificat luni drept "minore" incidentele electorale înregistrate la alegerile parlamentare, menționând că 141 de persoane sunt cercetate pentru 104 infracțiuni.

"Au fost incidente electorale pe care le-aș considera minore, raportat la experiența altor alegeri și raportat la scară națională și la cadrul general în care aceste alegeri s-au desfășurat. Au fost înregistrate 473 de sesizări, din care 211 nu s-au confirmat, 104 infracțiuni, 141 de persoane cercetate", a declarat Tudorache, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

În ziua votului au fost înregistrate 473 de sesizări privind posibile încălcări ale legii electorale, cu peste 22% mai puține decât la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012, potrivit unui comunicat al MA.

"În urma verificărilor, circa 45% dintre sesizări nu s-au confirmat. În cazurile în care sesizările s-au dovedit a fi întemeiate, s-au luat măsurile legale, fiind aplicate 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.100 lei. Totodată, au fost sesizate 104 de infracțiuni în care sunt cercetate 141 de persoane", informează comunicatul MAI.

Potrivit comunicatului, în urma valorificării datelor puse la dispoziție de STS prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV), de la nivelul MAI au fost trimise către structurile teritoriale de Poliție un număr de 201 notificări privind validări multiple în secțiile de votare. Pentru toate aceste notificări se efectuează cercetări.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache a mulțumit angajaților MAI, Poliției, Jandarmeriei, ISU și STS pentru activitatea desfășurată.

"Pentru MAI, miza alegerilor a fost transparența, corectitudinea și aș spune, într-un cuvânt, normalitatea. Toate eforturile noastre din ultimele trei luni (...) au servit unui singur scop și anume acela de a ne asigura că rezultatele alegerilor reflectă doar voința alegătorilor și nu altceva și că derularea procesului electoral poate fi urmărită în mod transparent atât de competitorii electorali, cât și de mass-media și de alegători. Trăiesc cu convingerea că am reușit", a spus Dragoș Tudorache.

Citeşte şi REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE IAŞI. PSD câştigă alegerile la distanţă de aproape 30% faţă de PNL

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H