Tudorel Toader a intrat în gura celui mai feroce „câine de pază” al libertăţii presei din Europa. Ce spune OSCE Media Freedom

Decizia lui Tudorel Toader, de a respinge cererile de acreditare pentru doi jurnalişti a stârnit nedumerirea reprezentantului OSCE pentru Libertatea Presei, Harlem Désir, a care a avut o luare de poziţie pe Twitter, în care condamnă gestul ministrului.

26 mart. 2019, 17:39
Tudorel Toader a intrat în gura celui mai feroce „câine de pază” al libertăţii presei din Europa. Ce spune OSCE Media Freedom

Decizia ministrul român al Justiţiei de a nu reînnoi acreditările jurnaliştilor PRO TV şi Realitatea, pe baza reportajelor sau a întrebărilor critice reprezintă o încălcare inacceptabilă a libertăţii presei. Acreditările nu trebuie folosite ca instrumente de control al conţinutului sau de sancţionare a jurnaliştilor„, se arată în postarea de pe contul oficial de Twitter al OSCE Media Freedom.

OSCE pentru Libertatea Presei supraveghează respectarea libertăţii presei în toate cele 57 de state membre ale OSCE. Sediul său este la Viena, iar din organismul de conducere fac parte 15 persoane. În cazul în care într-unul din state se constată grave încălcări ale libertăţii presei, reprezentanţii săi se adresează statului acuzat şi se implică în remedierea situaţiei.