Tudorel Toader: Demisia mea devine irevocabilă pe 30 iunie. Am convingerea că până atunci vom avea Guvern

Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiţiei, a declarat, joi, că demisia sa devine irevocabilă pe 30 iunie, dată până la care speră că vom avea un nou Guvern. Toader spune că a avut o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu despre situaţia juridică a demisiilor şi despre legile justiţiei.

22 iun. 2017, 06:55
Tudorel Toader: Demisia mea devine irevocabilă pe 30 iunie. Am convingerea că până atunci vom avea Guvern

„Tot timpul eu am spus că voi asigura interimatul, îmi voi îndeplini atribuţiile până în ultimul minut. Este un articol 6 din legea 90 care prevede că demisia devine irevocabilă la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta înseamnă că eu mi-am depus demisia pe 15 iunie, devine irevocabilă pe 30 iunie. Înseamnă că după 30 iunie nu mai pot retrage demisia dar nu înseamna şi o încetarea a mandatului interimatului. (..) Eu am deplina covingere a faptului că până la 30 iunie vom avea un nou guvern”, a declarat Tudorel Toader.

Acesta a refuzat să spună dacă va face parte din următorul Guvern.

Ministrul demisionar al Justiţiei a precizat că a avut, miercuri, o întâlnire cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Am avut o întâlnire cu domnul preşedinte Tăriceanu şi am discutat două probleme punctuale: prima s-a referit la concursul dintre efectele juridice pe care le produce demisia unui ministru şi efectele juridice pe care le produce moţiunea de cenzură adoptată în sensul evitării vidului. A doua a fost referitoare la stadiul legilor justiţiei, a procesului legislativ în general”, a explicat Toader.


loading...