Tudorel Toader, despre scandalul de la DNA: Nu mai are sens să aşteptăm Inspecţia Judiciară. Voi anunţa măsura la Bucureşti

Ministrul Justiţiei a declarat că va lua o decizia la Bucureşti cu privire la conducerea DNA, însă nu are sens să mai aştepte Inspecţia Judiciară, deoarece aceasta ar amâna mult luarea unei măsuri.

12 feb. 2018, 12:21
Tudorel Toader, despre scandalul de la DNA: Nu mai are sens să aşteptăm Inspecţia Judiciară. Voi anunţa măsura la Bucureşti

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemnă o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raprtul privind Ministerul Public, conform legii. El a precizat că raportul va conţine o măsură, fără a spune care va fi aceasta.

Citeşte şi: Paul Stănescu: Laura Codruţa Kovesi ar trebui să îşi dea demisia de la şefia DNA

„Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară. Consider că la acest moment nu mai e necesară sesizarea, pentru că, dacă aş sesiza, ar trebui să aştept rezultatele verificării. Au ieşit multe la iveală. Dacă lucrurile aşa stau, este bine ca românii să cunoască adevărata faţă a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală, să vadă modul în care se respectă prezumţia de nevinovăţie. Am raportul privind DNA şi îl pot prezenta oricând. Există şi varianta prezentării în plenul Parlamentului a unui raport de sinteză privind activitatea Minsiterului Public. Voi vedea care este varianta cea mai recomandată şi completă, şi rapidă”, a declarat Toader.

Întrebat dacă raportul va conţine şi măsura revocării şefei DNA, Tudorel Toader a declarat: „Raportul va conţine o măsură”. El nu a făcut alte precizări. Toader a menţionat că se află în Japonia, unde are programate întâlniri importante până vineri, dar că, dacă este necesar, se poate întoarce mai devreme în ţară.

Citeşte şi: Dăncilă, despre acuzaţiile la adresa DNA: Este îngrijorător. Nu trebuie să vedem că întreaga justiţie ar face lucruri urâte

El a admis că sunt aşteptări din partea sa în legătură cu acest subiect şi a ţinut să dea asigurări că nu sunt presiuni.

Dăncilă: Îi voi cere ministrului Justiţiei să vină urgent în ţară, având în vedere ultimele informaţii din spaţiul public

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că îi va cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să vină urgent în ţară, având în vedere ultimele informaţii din spaţiul public, care cer prezenţa acestuia la Bucureşti.

„Îl voi chema cât de repede posibil să vină în România. Având în vedere ultimele informaţii din spaţiul public, mi se pare normal ca ministrul Justiţiei să fie în ţară”, a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa BPN al PSD.

Duminică seară, au apărut înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI-BOMBĂ Procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu au cerut fabricarea probelor împotriva lui Ponta şi Ghiţă STENOGRAME VIDEO