Tudorel Toader intervine în conflictul dintre Iohannis şi Dăncilă. Ce soluţie dă fostul judecător CCR

Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei şi fost judecător CCR, anticipează decizia pe care o va pronunţa Curtea Constituţională în conflictul dintre Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, generat de refuzul preşedintelui de a desemna miniştri interimari în locul reprezentanţilor ALDE care au demisionat.

06 sept. 2019, 13:38
Tudorel Toader intervine în conflictul dintre Iohannis şi Dăncilă. Ce soluţie dă fostul judecător CCR

„Norma juridica trebuie interpretata in sensul asigurarii continuitatii in activitatea autoritatii!”, scrie Tudorel Toader pe Facebook, fără alte comentarii.

Fostul ministru lasă să se înţeleagă că preşedintele trebuia să dea curs solicitării premierului, pentru a nu bloca activitatea Guvernului.

Klaus Iohannis se bazează pe art. 85, alin. (3) din Constituţie pentru a refuza desemnarea unor miniştri interimari şi pentru a cere exprimarea unui vor al Parlamentului pe restructurarea Guvernului. Constituţia prevede însă, la articolul 107, şi faptul că preşedintele este obligat să numească interimari, la propunerea premieului, pe o perioadă de cel mult 45 de ani în cazul vacantării funcţiilor, notează stiripesurse.