Tudorel Toader, noi declaraţii despre OUG legată de „amnistie şi graţiere”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a răbufnit din nou în timpul întrebărilor presei privind OUG pe amnistie și grațiere.

27 dec. 2018, 07:33
Tudorel Toader, noi declaraţii despre OUG legată de „amnistie şi graţiere”

„Am vorbit eu de un draft? V-am spus de foarte multe ori că râmâne valabile răspunsurile date la această problematică. Tot ceea ce v-am spus recent cu privire la amnistie, grațiere, rămâne valabil. Dacă nu țineți minte, că e în natura umană să uităm, ne documentăm și nu îl întrebăm pe interlocutor de o mie de ori aceeași problematică”, a declarat Tudorel Toader joi. 

Liviu Dragnea a declarat, săptămâna trecută, că discuţia despre amnistie şi graţiere l-a plictisit deja, acestea fiind ”obsesiile” unora. El afirmă că sunt foarte multe abuzuri în România, oameni condamnaţi pe baza unor proble nelegale, iar statul român trebuie să acţioneze. ” Că va fi această ordonanţă de amnistie şi graţiere, eu nu mă opun”, a spus Dragnea.

ând i s-a atras atenţia că această ordonanţă este motivul prezenţei lui Klaus Iohannis la şedinţele de Guvern, Dragnea a spus: ”Şi ce face Iohannis dacă vrea Guvernul să dea ordonanţă? Ce face? Merge cu ciocanul la ei, merge cu bâta? Ce face? Le smulge microfonul? Cum poate să blocheze cineva întreg la cap o şedinţă de Guvern şi adoptarea unor acte normative la Guvern?”.

Preşedintele PSD a spus că există foarte multe abuzuri în România şi opameni condamnaţi pe baza unor probe nelegale.

”Am spus şi spun încă o dată: sunt atât de multe abuzuri în România, sentinţe prin care au fost trimişi oameni la puşcărie adoptate ilegal, dosare făcute pe probe ilegale, dosare făcute prin denunţuri obţinute prin şantaj şi ameninţări. Deci oameni care stau nevinovaţi în puşcărie în aşa fel încât este legitimă solicitarea ca să se găsească o soluţie. Că este ordonanţa de amnistie şi graţiere, eu nu am niciun fel de rezervă să vorbesc despre ea. (…) Statul român trebuie să acţioneze. Că va fi această ordonanţă de amnistie şi graţiere eu nu mă opun. Că vor fi alte ordonanţă alte acte normative, ceva”.