Tudorel Toader răspunde atacurilor din PSD. Anunţ de ultimă oră pe Facebook

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, răspunde atacurilor lansate ieri de mai mulți lideri PSD printre care președintele partidului, Liviu Dragnea, și senatorul Claudiu Manda. Ambii au susținut că sunt nemulțumiți de activitatea ministrului, care, susțin ei, întârzie să pună în acord cu deciziile CCR modificările din Codul Pena și Codul din Procedură Penală.

07 mart. 2019, 13:28
Tudorel Toader răspunde atacurilor din PSD. Anunţ de ultimă oră pe Facebook

„Dnei Av Laura Vicol,

Mulțumiri pentru susținere, cu două precizări:

1. În iulie 2017, am prezentat Guvernului proiectul de lege pentru modificare Codului penal, în acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsă. Proiectul a fost adoptat și apoi transmis Parlamentului spre legiferare.

2. În noiembrie 2017, am prezentat Guvernului proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură penală, în acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea Directivei privind consolidarea prezumției de nevinovăție. Proiectul de lege a fost adoptat și apoi transmis Parlamentului spre legiferare.

Credeți că se poate vorbi despre o întârziere, Sub aspectul propunerii de modificare a celor două coduri, în acord cu deciziile CCR, credeți că se poate vorbi despre o întârziere la MJ ?”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Ieri, ședința Parlamentului în care urma să se voteze moțiunea simplă la adresa ministrului Justiției a fost suspendată din lipsă de cvorum. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat că săptămâna viitoare coaliția va decide soarta ministrului Justiției.


loading...