Tudorel Toader, reacţie pe Facebook la anunţul lui Iohannis privind revocarea procurorului general

Klaus Iohannis apreciază activitatea procurorului general şi consideră că cererea ministrului Justiţiei de revocare a acestuia este de natură să genereze neîncredere în sistem.

25 oct. 2018, 14:12
Tudorel Toader, reacţie pe Facebook la anunţul lui Iohannis privind revocarea procurorului general

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a comentat joi, pe Facebook, reacţia preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la cererea de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr, afirmând că şeful statului spune mai întâi că nu-l revocă şi apoi că va citi raportul de evaluare.

Joi, Administraţia Prezidenţială a informat că preşedintele Klaus Iohannis a primit raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi consideră că cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, este „complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare în rândul partenerilor europeni”.

„Nimic nou sub soare: Presedintele ne spune mai intai faptul ca nu il va revoca pe A. Lazar apoi va citi raportul primit de la Ministerul Justitiei!”, a fost reacţia lui Tudorel Toader pe Facebook la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis. 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit și va analiza Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunerea de revocare din funcție a domnului Augustin Lazăr”, a anunţat Preşedinţia într-un comunicat.