Tudorel Toader, un nou anunţ despre OUG legată de recursul compensatoriu

Publicat: Luni, 28 Ianuarie 2019 17:15 // Actualizat: Luni, 28 Ianuarie 2019 17:15 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că, în funcţie de forma actului juridic pentru modificarea legii recursului compensatoriu, există varianta de a avea încredere în legiuitor şi atunci "cuvântul ultim (...) îl va avea legiuitorul şi preşedintele care să promulge legea, exact cum şi-a dorit, să modifice repede". "Dacă va fi ordonanţă de urgenţă, sigur ministrul propune, Guvernul aprobă, dar după ce doamna premier îşi dă acceptul", a afirmat Tudorel Toader.

Foto: just.ro

Întrebat, după şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, cum s-ar putea schimba legea recursului compensatoriu, Tudorel Toader a spus: "Sunt toate variantele posibile. Când voi definitiva varianta, vă voi anunţa".

De asemenea, Toader a fost întrebat cine modifică legea recursului compensatoriu, el sau premierul.

"Păstrăm ordinea şi ierarhia - premierul. Dar depinde de forma actului juridic pe care îl gândim, să avem încredere în legiuitor şi atunci va fi o lege şi cuvântul ultim, cum spuneţi dumneavoastră, îl va avea legiuitorul şi preşedintele care să promulge legea, exact cum şi-a dorit, să modifice repede. Dacă va fi ordonanţă de urgenţă, sigur ministrul propune, Guvernul aprobă, dar după ce doamna premier îşi dă acceptul", a afirmat Tudorel Toader.

Referitor la ordonanţa pentru completurile de 5 judecători, Toader a declarat: "Vă spuneam de fiecare dată, la momentul când avem ceva de comunicat, vă comunicăm. Nu acuma provizoriu".

Crima comisă la Mediaş de un bărbat liberat condiţionat a readus în discuţie Legea recursului compensatoriu şi a provocat noi dispute politice privind iniţiatorii legii şi cei responsabili pentru punerea în libertate a unor persoane acuzate de infracţiuni cu violenţă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ţinut să menţioneze, într-o declaraţie de presă, că autorul crimei de la Mediaş nu face parte dintre cei care au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu.

"O precizare: autorul faptei de la Mediaş nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu", a afirmat el.
Ulterior, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a precizat, referitor la autorul crimei de la Mediaş, că acesta a fost condamnat definitiv la 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav, fiind propus pentru liberare condiţionată în 3 mai 2018, iar instanţa de judecată, considerând că a îndeplinit toate criteriile legale, a dispus punerea în libertate, în 22 mai 2018. "Facem precizarea că, în eventualitatea în care Legea nr. 169/2017 nu ar fi produs efecte, persoana în cauză ar fi dobândit vocaţia de a fi analizată în comisia pentru liberare condiţionată, la o dată anterioară, respectiv în luna martie 2018", arăta ANP.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis OUG justiţie recursul compensatoriu Tudorel Toader
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7792
RON
19 Jan
noapte -1 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H