Tudose, despre revizuirea previziunii FMI în privinţa României: Se pare că a fost bună discuţia cu domniile lor

Premierul Mihai Tudose a declarat că anunțul FMI, care a revizuit de la 4,2% la 5,5% previziunea privind creșterea economică a României, este o veste bună, ca urmare a discuțiilor purtate cu partea română, dar, poate, și în urma unui semnal foarte puternic dat de evenimentul "Trade Winds" 2017, în cadrul căruia reprezentanții a 100 de companii americane vor veni în țara noastră în vederea realizării unor afaceri.

11 oct. 2017, 14:47
Tudose, despre revizuirea previziunii FMI în privinţa României: Se pare că a fost bună discuţia cu domniile lor

„O veste bună de la FMI, se pare că a fost bună discuția pe care am avut-o cu domniile lor. Și-au revizuit previziunea de la 4,2% la 5,5% de creștere economică a României. Poate și (…) în urma unui semnal foarte puternic — 100 de companii americane vin în București, în România pentru a face afaceri în România împreună cu 50 de companii românești, un eveniment numit ‘Trade Winds’, care începe săptămâna viitoare”, a afirmat Mihai Tudose în deschiderea ședinței de guvern.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în creștere, de la 4,2% la 5,5%, estimările privind evoluția economiei românești în acest an, potrivit celui mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat marți de instituția financiară internațională.

Citeşte şi: FMI şi-a îmbunătăţit prognoza pentru România. Economia ţării va creşte cu 5,5% în acest an

De asemenea, FMI și-a îmbunătățit și prognoza privind ritmul de creștere înregistrat de economia României în 2018, până la 4,4%, față de avansul de 3,4% preconizat în aprilie.

Conform documentului referitor la perspectivele economiei globale, România și Islanda vor consemna în acest an cea mai mare creștere economică din Europa, de 5,5%.