Tudose, mesaj de Ziua Culturii Naţionale: Coincide cu ziua de naştere a celui mai mare poet al României, Mihai Eminescu

Publicat: Luni, 15 Ianuarie 2018 10:13 // Actualizat: Luni, 15 Ianuarie 2018 10:13 // Sursa: romaniatv.net

Premieurl Mihai Tudise afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, că această zi este "un moment prielnic pentru a reflecta asupra contribuţiei constante pe care cultura o are în dezvoltarea statului şi a fiecăruia dintre noi în parte".

Foto: gov.ro

"Sărbătorim astăzi Ziua Culturii Naţionale, un moment prielnic pentru a reflecta asupra contribuţiei constante pe care cultura o are în dezvoltarea statului şi a fiecăruia dintre noi în parte. De-a lungul veacurilor, cultura a unit oamenii şi a dat contur identităţii naţionale. Ea ne-a ajutat să dărâmăm barierele prejudecăţilor şi, în momente grele, a scos la lumină spiritualitatea. Cultura oferă cetăţenilor săi sentimentul mândriei şi al demnităţii şi conferă statului aura unicităţii", scrie Tudose.

El subliniază faptul că "Ziua Culturii coincide cu ziua de naştere a celui mai mare poet al României, Mihai Eminescu".

"La 168 de ani de la naşterea sa, Eminescu rămâne un exemplu despre cum să armonizezi tradiţia cu modernitatea, fiind, totodată, expresia absolută a culturii româneşti Avem datoria de a transmite generaţiilor viitoare cultura, luată cu împrumut de la toţi cei care au consolidat-o", apreciază şeful Guvernului, adăugând că "Anul Centenarului reprezintă cea mai bună ocazie să arătăm respectul cuvenit culturii şi să ducem mai departe conştiinţa şi identitatea românească".

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Mihai Eminescu Mihai Tudose Ziua Culturii Naţionale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H