Ţuica fiartă, beneficii. Calităţile terapeutice nebănuite pentru organism

Taranii s-au tratat din cele mai vechi timpuri cu tuica fiarta. Aceasta are proprietati de tratare, ameliorare si prevenire a unor boli.

19 ian. 2021, 19:06
Ţuica fiartă, beneficii. Calităţile terapeutice nebănuite pentru organism
Ţuica fiartă şi beneficiile ei

Ţuica fiartă, beneficii. Vaporii calzi de alcool etilic produc o dilatare a vaselor capilare din plamani, permitand o mai buna oxigenare a sangelui. In acest fel se usureaza intrarea oxigenului in sange si eliminarea dioxidului de carbon. Decongestionarea pulmonara astfel obtinuta scade riscul de pneumonie, scrie sfatnaturist.ro.

Ţuica fiartă, beneficii

Tuica fiarta contribuie la reglarea concentratiei glucozei din sange si muschi, in cazul unor eforturi fizice de lunga durata;

Tuica fiarta ajuta la prevenirea arterosclerozei si a infarctului miocardic, fiind recomandata si in cazul anemiilor, in cantitati de maxim 30ml/zi;

Creste viteza de producere a hemoglobinei si a hematiilor si are un continut bogat de fier;

Un alt efect pe care il are tuica fiarta e acela ca are proprietatea de a curata depunerile de colesterol de pe artere;

Tot in caz de raceala, tuica mai poate fi folosita si pe post de solutie pentru frectie. Prin acest proces, corpul incepe sa transpire abundent si sa elimine prin piele toxinele;

In mod surprinzator, tuica fiarta ajuta ficatul si bila, pentru ca are o serie de vitamine (vitamina A si vitamina C, vitamina B si vitamina D) care nu se degradeaza prin incalzire si care au o actiune benefica, de regenerare, asupra ficatului.

Reteta tuica fiarta:

Ingrediente:
– 150ml tuica
– 6-7 boabe de piper negru
– 3-4 cuisoare
– o lingurita de miere / zahar

Mod de preparare:
Se toarna tuica intr-un ibric si se condimenteaza cu boabe de piper negru si cuisoare. Se lasa la fiert la foc mic si se adauga o lingurita de miere de albine / zahar. Se amesteca pana se dizolva complet. Tuica se ia de pe foc de indata ce incepe sa dea in colocot. Se mai poate adauga: mar, lamaie, scortisoara, dupa gust.

Ţuica fiartă cu piper, remediu naturist contra răcelii

Cantitatea de tuica fiarta ce poate fi consumata pentru a nu deveni un pericol pentru sanatate este destul de mica. Dupa un efort fizic, in conditii de frig, se recomanda maxim 150 ml de tuica fiarta (de 30 grade), iar consumul acesteia este strict interzis dupa cina sau dupa o masa imbelsugata, pentru a nu tulbura digestia.