Tulpina africană de COVID se extinde. Peste 60 de persoane sosite din Africa de Sud în Olanda, suspecte de infectare cu varianta Omicron

Omicorn, tulpina de coronavirus depistată în Africa de Sud despre care specialiştii spun că este mult mai contagioasă decât Delta, se extinde în lume. După cazurile despistate vineri în Belgia, Israel şi Hong Kong, alte peste 60 de persoane suspectate că ar fi infectate cu varianta africană de coronavirus au ajuns în Europa.

27 nov. 2021, 10:36
Tulpina africană de COVID se extinde. Peste 60 de persoane sosite din Africa de Sud în Olanda, suspecte de infectare cu varianta Omicron

Tulpina africană de COVID se extinde. Autorităţile olandeze sunt în alertă după ce 61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19. În prezent, cadrele medicale olandeze fac analize suplimentare pentru a stabili dacă în vreunul dintre aceste cazuri este vorba despre noua variantă a coronavirusului Omicron, relatează Reuters.

Citeşte şi: Noi restricţii după apariţia tulpinii africane de COVID. Alexandru Rafila: Ar fi de patru ori mai transmisibilă decât Delta

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a transmis că există „o incertitudine considerabilă privind contagiozitatea, eficienţa vaccinurilor, riscul de reinfectare şi alte caracteristici ale variantei Omicron”.

„Nivelul general de risc pentru UE şi statele EEE (Spaţiul Economic European) din care fac parte Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, asociat variantei Omicron a SARS-CoV-2 este considerat la foarte „ridicat”, potrivit ECDC.

Pe fondul acestor îngrijorări, mai multe state din UE, dar state asiatice, dar şi Statele Unite au impus interdicții de călătorie în zona africană.

Noua variantă a fost detectată la începutul lunii noiembrie și, având în vedere numărul mare de mutații suferite, oamenii de știință au precizat că este posibil ca noua versiune Covid-19 să se fi dezvoltat la o persoană imunocompromisă care suferea de o infecție cronică mai veche, netratată.

Până acum, tulpina africană de COVID – Omicron ,a fost depistată, în afară de Africa de Sud, în Malawi, în Israel la o persoană venită din Malawi, în Botswana, la Hong Kong şi în Belgia.


loading...