Tulpina britanică a coronavirusului, mai contagioasă cu 45% decât varianta iniţială. STUDIU

Potrivit celui mai recent studiu Universităţii din Tel Aviv, tulpina britanică a coronavirusului este mai contagioasă cu 45 % decât varianta iniţială.Studiul a fost publicat marţi în revista Cell Reports Medicine.

20 apr. 2021, 20:18
Tulpina britanică a coronavirusului, mai contagioasă cu 45% decât varianta iniţială. STUDIU

Tulpina britanică a coronavirusului, mai contagioasă cu 45% decât varianta iniţială. Asta arată un studiu al Universităţii din Tel Aviv, relatează agenţia EFE.

Tulpina britanică a coronavirusului, mai contagioasă cu 45% decât varianta iniţială

Citeşte şi Atenţie români, tulpina britanică este mult mai mortală decât ştiam. Noua variantă cu până la 100% mai letală pentru pacienţi

Potrivit cercetătorilor, un purtător al virusului cu varianta iniţială infectează în medie o persoană, în timp ce varianta britanică infectează aproape 1,5 persoane. Au fost evaluate  300.000 de probe de coronavirus prelevate în Israel şi a fost analizată evoluţia celor două variante în lunile decembrie şi ianuarie.

Analiza probelor a relevat că în decurs de şase săptămâni varianta britanică a crescut de la 5% la 90% din cazurile pozitive confirmate.

”Pentru a explica această creştere dramatică am comparat rata de reproducere a virusului (iniţial) SARS-CoV-2 cu cea a variantei britanice. Am descoperit astfel că varianta britanică este cu 45%, de aproape 1,5 ori, mai contagioasă”, precizează profesorul Ariel Munitz, de la Departamentul de Imunologie şi Microbiologie Clinică al Universităţii din Tel Aviv, potrivit Agerpres.

”Importanţa acestui studiu stă în faptul că este printre primele care se bazează pe informaţii reale privind contagierile şi arată că, aşa cum se suspecta, varianta britanică este mai contagioasă”, afirmă coordonatorul cercetării, profesorul Moti Gerlitz, care anticipează că varianta britanică a coronavirusului SARS-CoV-2 va deveni predominantă la nivel mondial.

Aproape 200 de noi infectări cu tulpina britanică a COVID în România

Citeşte şi Tulpina britanică a coronavirusului, descoperită la o pisică. Premieră în Italia

Încă 187 de infectări cu tulpina britanică a COVID au fost confirmate în România în ultima săptămână. În total, 857 de infectări cu tulpina britanică, 4 cu varianta sud-africană și 2 cu cea braziliană au fost depistate până acum, din 1.373 de secvențieri, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Rata de confirmare a probelor a fost de 63%, față de 57,4% cu o săptămână mai devreme, conform g4media.

Au fost înregistrate 27 de decese confirmate cu tulpina britanică.

Raportul notează că „există circulație extinsă în România, în comunitate, a variantei britanice” a coronavirusului.

Până astăzi, 20 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.034.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 950.242 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.


loading...
Partenerii noștri