Tulpina indiană a ajuns în România. Este focar de SARS COV 2 la Braşov

Varianta tulpinii indiene a ajuns în România. Este vorba despre o singură persoană confirmată cu această tulpină a virusului. Pacientul este din Braşov.

29 apr. 2021, 13:03
Tulpina indiană a ajuns în România. Este focar de SARS COV 2 la Braşov

Tulpina indiană a ajuns în România. Este vorba despre o mutaţie a virsului Sars Cov 2, confirmată deja în peste 70 de țări. Pacientul din România confirmat cu această mutație este din Braşov.

INSP anunţă că a fost identificată o variantă „indiană” a coronavirusului, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, sosită în România în urmă cu o lună. Conform aceleiaşi surse,  este focar de SARS-CoV-2 la muncitori în construcţii din judeţul Braşov, fiind vorba de persoane venite din India.

Bilanţ coronavirus 29 aprilie 2021. Bucureştiul se apropie de rată de incidenţă 3. Tulpina indiană este în România
Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat că a fost identificată o variantă „indiană” a coronavirusului, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, sosită în România în urmă cu o lună. Varianta diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India. Totodată, este investigat un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, judeţul Braşov, fiind vorba de persoane venite din India.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, jud. Braşov”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

Varianta indiană a coronavirusului, ce provoacă COVID-19 şi care s-ar putea afla în spatele escaladării pandemiei în sudul Asiei, a arătat în studii de laborator că ar putea fi mai contagioasă şi mai rezistentă la vaccinări şi tratamente, a avertizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de EFE, arată Agerpres.

Varianta include mutaţii „asociate unei intensificări a transmiterii” şi o capacitate mai mică de neutralizare a virusului prin unele tratamente cu anticorpi monoclonali, a precizat OMS în raportul său epidemiologic săptămânal.

India, imaginea dezastrului absolut. Bolnavii de Covid sunt primiţi în spital doar dacă vin cu butelii de oxigen de-acasă, străzile sunt un iad GALERIE FOTO
De asemenea, unele analize realizate în SUA arată o posibilă reducere a efectelor neutralizatoare a vaccinurilor împotriva acestei variante.

Astfel, studii preliminare cu vaccinul Novavax-Covaxin au arătat că acest ser nu este capabil să neutralizeze varianta indiană, potrivit OMS.

Varianta indiană, detectată iniţial la pacienţi din această ţară la sfârşitul anului 2020, este studiată prin intermediul a peste 1.200 de secvenţieri ale genomului său în 17 ţări, printre care India, Marea Britanie, SUA şi Singapore.

Până astăzi, 29 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.053.629 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

985.827 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.850 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.


loading...