Tumoră de 40 de kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Militar „Carol Davila”

O tumoră ovariană de 40 de kilograme a fost extirpată de medicii de la Spitalul Militar Central "Carol Davila", din Capitală. Operaţia a fost un succes, pacienta fiind deja externată.

18 mai 2021, 22:54
Tumoră de 40 de kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Militar „Carol Davila”
Tumoră de 40 de kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Militar "Carol Davila"

Tumoră de 40 de kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Militar „Carol Davila”. O femeie în vârstă de 40 de ani a suferit intervenţia pe data de 5 Mai. Medicii de la Spitalul Militar i-au extirpat o tumoră ovariană uriaşă.

Tumoră de 40 de kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Militar „Carol Davila”

Citeşte şi Tatăl unei fetiţe cu o tumoră uriaşă o lasă să îl tundă pentru a-i alina suferinţa: „Şi pentru că eşti puternică, Dumnezeu a îngăduit să fii încercată!”

„Pacienta, în vârstă de 40 de ani, fără antecedente personale patologice semnificative cunoscute, s-a prezentat pentru creșterea în volum a abdomenului, cu debut de aproximativ 5 ani, însoțită în ultimele săptămâni de dureri lombare și abdominale difuze, greață și dispnee.

Aspectul imagistic CT al formațiunii a fost de masa gigantă abdomino-pelvină, cu dimensiuni de 55/35 cm, omogenă, hipodensă, neiodofilă, cu efect de masă asupra organelor intraabdominale și ascensionarea diafragmului.

Pacienta a fost internată în Secția Chirurgie II în vederea tratamentului chirurgical de specialitate.

Având în vedere vârsta tânără a pacientei și caracterele de benignitate ale formațiunii – biologic, imagistic și intraoperator, cât și evoluția lentă a bolii, s-a decis practicarea anexectomiei drepte cu tumorectomie, sub anestezie generala.

Citeşte şi A gătit în timp ce era operată pe creier. Cazul incredibil al unei italience căreia i-a fost extirpată o tumoră

Intervenția a durat aproximativ 2 ore, iar în timpul acesteia s-a solicitat consultul de chirurgie plastică (Lt. medic Ionuț Guzgan, medic specialist), în vederea reconstrucției peretelui abdominal și s-a decis realizarea abdominoplastiei într-o altă intervenție, după recuperarea pacientei.

Postoperator, pacienta a fost atent monitorizată, iar evoluția acesteia a fost favorabilă, în afebrilitate, cu diminuarea pana la suprimare a drenajului peritoneal și preaponevrotic și reluarea progresiva a tranzitului și a tolerantei digestive. mobilizarea treptată și stabilizarea volemică în contextul decompresiei patului vascular. Pacienta a fost externată în stare bună, cu plagă de aspect normal, în curs de vindecare”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Militar Central Carol Davila.

Echipa operatorie a fost constituita din Col medic dr. Costin Dutu, medic primar chirurgie generala, Madalina Vlad, Ioana Florea si Dragos Stanciu, medici rezidenti chirurgie generala, iar echipa anestezica din medic dr. Adrian Zaciu, medic primar ATI, medic Lorina Nita și Cătălina Ciontu, medici rezidenți ATI.

O tumoră de 40 de kg a fost extirpată la Spitalul Militar


loading...
Partenerii noștri