Tun de 150.000 de euro la APIA. Vezi cum a putut să primească un funcţionar o sumă fabuloasă pentru 4 vaci

Secretarul unei primării din judeţul Vaslui a primit banii drept subvenţie, atenţie, pentru patru vaci. În loc de 4,7 tone de lapte, cât a produs, angajaţii APIA au trecut în documente o cantitate de o mie de ori mai mare. Directorul instituţiei este nimeni altul decât vărul secretarului general al Guvernului.

25 apr. 2016, 07:12
Tun de 150.000 de euro la APIA. Vezi cum a putut să primească un funcţionar o sumă fabuloasă pentru 4 vaci

Directorul de la Agentia judeteană de Plăţi în Agricultură, Răzvan Arteni, a dat tunul vietii sale, „usurând” Uniunea Europeană de 150.000 de euro. Beneficiar a fost un functionar de la primăria Voinesti, cel care tine legătura cu APIA Vaslui, Bogdan Silion.

Omul a primit de la APIA, pentru doar patru vaci de lapte, o sumă de peste 600.000 lei, în aprilie 2015, fiind si ultimul an în care s-au dat subventii pe cotele de lapte. Silion sustine cã nu s-a întrebat nicio clipă cum de a primit o sumă atât de mare si că a cheltuit toti banii, în mai putin de un an, văzând cã nu este întrebat de nimeni de la APIA Vaslui despre suma imensă care i-a intrat în cont.

Cu ajutorul unor personaje din conducerea Agentiei de Plăti si Interventie în Agricultură de la Vaslui, s-a făcut o „greseală” în dreptul lui Silion, astfel că, în loc de o cotă de 4.700 de litri de lapte, cât s-ar fi cuvenit pentru patru vaci, a fost înscrisă cifra de 4.700 tone de lapte, de 1.000 ori mai mulţi.

Potrivit vremeanoua.ro, dosarul este în lucru la DNA, iar Arteni si Deliu, cei doi indivizi din fruntea APIA Vaslui, care au semnat documentele de plată către Silion, ar putea ajunge la puscărie, alături de sefa serviciului de control plăti, Georgiana Pantâru.

Vezi şi: Nicolae Horumbă, director general APIA: Aproximativ 55 de mii de fermieri au fost controlaţi în scest an