Tunis: Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat ATENTATUL de la Muzeul Bardo GALERIE FOTO

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat, într-un mesaj audio, atacul de miercuri comis asupra Muzeului Bardo din Tunis, în care și-au pierdut viața 23 de persoane, majoritatea fiind turiști străini.

19 mart. 2015, 15:53

În mesajul transmis de către gruparea jihadistă, au fost lăudați cei doi atacatori, înarmați cu mitraliere și bombe, și care în înregistrarea audio sunt numiți ‘cavaleri ai Statului Islamic’.

Potrivit înregistrării, citată de postul de radio francez Europe-1, cei doi jihadiști autori ai atacului erau tunisieni și ținta acțiunii lor a fost de la bun început Muzeul Bardo și nu parlamentul Tunisiei, situat în apropiere, potrivit Agerpres.

Douăzeci și trei de persoane, printre care 20 turiști străini, au fost ucise miercuri în atacul de la Muzeul Bardo din Tunis. Turiștii au fost atacați în timp ce părăseau autocarul care îi adusese la Muzeul Bardo. Două ore mai târziu, forțele de securitate tunisiene au lansat o operațiune în care au eliminat doi atacatori, alți doi sau trei scăpând și fiind dați în urmărire, potrivit televiziunii naționale tunisiene.

Premierul tunisian Habib Essid a precizat că autorii atacului au fost identificați ca fiind Yassine Abidi și Hatem Khachnaoui.

Conform AFP, președinția tunisiană a anunțat joi că au fost arestate nouă persoane ce au legătură cu cei doi atacatori uciși miercuri de forțele de securitate tunisiene la Muzeul Bardo.