Tupeu de necrezut! Primarul şi toţi angajaţii primăriei din Crevedia şi-au mărit salariile cu 70% după tragica explozie

Consilierii locali din Crevedia (Dâmbovița) au aprobat prin vot majorarea salariilor angajaților din primărie, a indemnizației consilierilor și primarului, la propunerea primarului PSD Florin Petre.
Mircea Filipescu
14 nov. 2023, 21:57
Tupeu de necrezut! Primarul şi toţi angajaţii primăriei din Crevedia şi-au mărit salariile cu 70% după tragica explozie

Primarul din Crevedia va avea un salariu de 16.500 de lei brut de la începutul anului viitor, adică va lua în mână aproximativ 10.000 de lei net.

Edilul și-a crescut salariul cu 6.000 de lei, iar cu mii de lei vor crește și salariile celorlalți angajați din Primăria Crevedia, asta pentru că, într-o ședință de consiliu local, consilierii PSD au votat să fie majorate aceste salarii, având în vedere că, susțin ei, din 2019 nu s-a mai întâmplat acest lucru.

Viceprimarul va câștiga, de la 1 ianuarie 2024, 13.200 de lei, la fel și secretara instituției, potrivit Digi 24. De asemenea, paznicul va avea un salariu de 4.600 de lei, la care se vor adăuga sporurile.

Citeşte şi: Romaşcanu, despre posibile demisii din ANAF: „Premierul nu cred că are nicio problemă ca, dacă lucrurile nu funcţionează, la propunerea ministrului Finanţelor să existe demisii”

Pe 26 august a avut loc o explozie puternică la o stație GPL din Crevedia. Șase persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite. Primarul PSD din Crevedia, Florin Petre, a declarat atunci că nu știa că firma de GPL funcționa în continuare, deși nu mai avea autorizație de mediu, și că oamenii care stăteau lângă depozit, care au fost afectați de explozie, nu au făcut nicio sesizare la primărie.

Întrebat cine este vinovat de tragedie, Petre a răspuns: „Patronul firmei”, adică Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, tot de la PSD. Petre a susținut că firma avea autorizații de construcție și că stația a fost construită înainte ca el să devină primar.

Citeşte şi: S-a votat Legea Pensiilor în Senat. Impactul bugetar este de 25 de miliarde de lei UPDATE

Ministerul Muncii: Amenzi de peste 4.000.000 lei date angajatorilor care desfăşoară activităţi de depozitare şi comercializare a carburanţilor auto tip GPL

Reprezentanţii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale au anunţat, marţi, că Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 28 august – 31 octombrie, 5.640 de controale la angajatorii care desfăşoară activităţi de depozitare şi comercializare a carburanţilor auto tip GPL, în urma cărora au fost aplicate 4.143 de amenzi în valoare totală de 4.177.300 de lei.

„Amenzi de peste 4.000.000 de lei date angajatorilor care desfăşoară activităţi de depozitare şi comercializare a carburanţilor auto tip GPL. Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 28.08 – 31.10.2023, 5.640 de controale în urma cărora s-au aplicat 4.143 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.177.300 de lei. Au fost depistate 30 de cazuri de muncă nedeclarată, din care 18 situaţii în care persoanele prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă”, arată o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Reprezentanţii Ministerului Muncii au explicat şi care au fost cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă:

„- primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă;

– nerespectarea dispoziţiilor legale privind timpul de muncă: durata maximă, compensarea orelor suplimentare cu timp liber corespunzător sau acordarea sporului corespunzător la salariu, în cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă, respectarea timpului liber în zilele de sărbătoare legală şi acordarea repausului săptămânal, obligaţia legală de a ţine evidenţa timpului de muncă prestat de către salariaţi la locul de muncă, evidenţierea, în documentele de prezenţă, a orei de începere, respectiv de terminare a programului de muncă şi încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte”, potrivit sursei citate.

Printre cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se numără:

„-  lipsa atestatelor de examinare „in situ”, de la INSEMEX Petroşani, pentru toate instalaţiile care funcionează în mediu potenţial exploziv;

– angajatorul nu poate face dovada că echipamentul individual de protecţie (EIP) este confecţionat din materiale care nu produc descărcări electrostatice;

– nu este efectuată verificarea periodică a rezistenţei de dispersie a prizelor de pământ şi rastelele cu recipiente butelii nu aveau o legătură corespunzătoare la priza de pământ;

– nu este actualizat documentul privind protecţia împotriva exploziilor şi au fost depistate butelii fără gardă de protecţie, manipulate manual, fără capac de protecţie montat prin înfiletare;

– operatorii umplere recipiente GPL nu erau autorizaţi conform prescripţiilor tehnice PT-ISCIR, iar instruirea în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă este necorespunzătoare, în special cu privire la protecţia împotriva exploziilor;

– angajatorul nu a emis instrucţiuni scrise privind folosirea surselor de foc deschis şi fumatul la locurile de muncă şi nu deţine o evidenţă a zonelor cu risc ridicat şi specific din cadrul staţiei de distribuţie a carburanţilor;

– lipsa echipamentului individual de protecţie adecvat (ex. incălţăminte de lucru cu talpă antistatică) în cazul unor lucrători”, conchide sursa menţionată.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Victor Ponta, dezvăluirea momentului. Care este povestea pozei de Paște, cu Georgescu și Simion. „Călin s-a supărat!”
Capital.ro
Cea mai mare actriță pe care românii au pierdut-o. Nu poate fi uitată. A lăsat în urmă o carieră remarcabilă
Playtech.ro
Cât costă să construiești o casă mică de vacanță în 2025. Prețuri actualizate pentru 60 mp
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
China „evaluează” o propunere de negocieri din partea SUA: „Dacă partea americană nu îşi corectează taxele, înseamnă că este complet ipocrită”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Moneda națională dispare și va fi înlocuită cu EURO din 2026
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Vedeta din România care așteaptă primul ei copil, la un an de la divorț! Modul inedit în care le-a dat vestea fanilor
Cancan.ro
Andra Măruță: 'M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Se achită câte 91 de lei, cash sau card. Ai timp maxim 48 ore să plătești
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Surpriză în cursa pentru Cotroceni: Ce arată cel mai nou sondaj dinaintea alegerilor prezidențiale
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Locul din România pe care să nu îl ratezi. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață