Tupeu maxim al LPF. Solicită UEFA să primească în cupele europene echipele aflate în insolvenţă

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a dezvăluit că a trimis o adresa la UEFA prin care solicită o derogare pentru formaţiile româneşti aflate în insolvenţă.

02 mart. 2015, 18:00
Tupeu maxim al LPF. Solicită UEFA să primească în cupele europene echipele aflate în insolvenţă

Gino Iorgulescu îşi doreşte ca UEFA să le permită echipelor din Liga 1 aflate în insolvenţă să evolueze în cupele europene, dacă locul din campionatul intern le permite acest lucru. Preşedintele LPF susţine că există precedente în acest sens şi speră că forul continental va fi înţelegător cu situaţia formaţiilor din ţara noastră.

Citeşte şi E OFICIAL. România va avea din nou DOUĂ echipe în LIGA CAMPIONILOR

Numai UEFA poate să hotărască dacă o echipă aflată în insolvenţă are voie să joace în Europa. Am făcut o adresa la UEFA şi aşteptăm un răspuns să vedem, pentru că au fost situaţii cu ani în urmă când au jucat echipe în insolvenţă. S-a schimbat regulamentul şi de asta am făcut adresa să vedem ce ne răspund„, a declarat Gino Iorgulescu, potrivit Sport.ro.

În momentul de faţă, chiar ocupanta locului secund, Petrolul Ploieşti, este în insolvenţă şi nu poate evolua în cupele europene vara viitoare. Probleme similare are şi Dinamo, care se află momentan pe locul 6, în timp ce CS Universitatea Craiova, formaţia de pe locul 4, nu poate juca în cupele europene deoarece nu are minim trei ani de la înfiinţare. Gruparea olteneană a cerut şi ea derogare de la UEFA, iar acum aşteaptă răspunsul.