Turcan, despre plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului: Analizăm depunerea unei moţiuni împotriva ministrului Muncii

PNL va analiza depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Muncii, Lia-Olguța Vasilescu, în cazul în care Guvernul nu renunță până la sfârșitul săptămânii la intenția de plafonare a indemnizației pentru mame, a declarat, joi, președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

18 mai 2017, 12:21
Turcan, despre plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului: Analizăm depunerea unei moţiuni împotriva ministrului Muncii

„Solicitarea pe care PNL o adresează Guvernului este ca, până la sfârșitul săptămânii, să renunțe la intenția de plafonare a indemnizației pentru mame. Soluția stimulativă pentru creșterea natalității în România este ca indemnizația să reprezinte 85% din veniturile salariale pe ultimele 12 luni. În caz contrar, PNL va analiza depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Muncii”, a afirmat Turcan, într-o conferință de presă.

Ea a susținut că poziția în privința indemnizației pentru mame duce la ideea că Guvernul urmărește răzbunarea pe anumite categorii profesionale și sociale.

„Abordarea pe care PSD o are, prin persoana ministrului Muncii, este una care te face să te gândești că deja Guvernul urmărește răzbunarea pe anumite categorii profesionale și sociale care le-au fost potrivnice, pentru că vorbim despre categorii sociale care câștigă bine, care contribuie prin taxe și impozite la bugetul statului, care consumă în România și care, din nefericire, sunt lovite în fiecare zi de către actualul Guvern”, a adăugat Turcan, conform Agerpres.

Ministrul Muncii a anunțat, săptămâna trecută, că analizează și urmează să propună Guvernului introducerea plafonului la indemnizația pentru creșterea copilului, „undeva între 5.000 și 10.000 lei”, menționând că devine o practică ca angajatorii să plătească salarii mai mari în ultimele luni de sarcină, astfel încât cuantumul indemnizației să crească.