Turcan: Dragnea este responsabilul direct al loviturii PSD privind justiția și principalul beneficiar

Președintele interimar al PNL, deputatul Raluca Turcan, a declarat vineri, că liderul PSD, Liviu Dragnea, este responsabilul direct al "loviturii" date asupra justiției prin OUG 13, dar și principalul beneficiar în privința dosarului său în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

10 feb. 2017, 11:02
Turcan: Dragnea este responsabilul direct al loviturii PSD privind justiția și principalul beneficiar

„S-a mutat problema, într-un mod abil ce e drept, din curtea Guvernului în curtea Parlamentului unde jupân este domnul Liviu Dragnea. Eu cred că orice român de bună credință lucrul acesta. Domnul Liviu Dragnea decide tot ceea ce se întâmplă în PSD și ALDE. Ne demonstrează cu fiecare zi. Domnia sa ne anunță când o să demisioneze domnul Iordache, domnia sa cunoaște programul de guvernare din scoarță în scoarță și Dragnea anticipează, aceasta în cazul în care nu are calități de Mama Omida, tot ceea ce urmează să facă Guvernului României. Deci responsabilul direct al acestei lovituri este Liviu Dragnea care are în continuare majoritate în Parlament”, a afirmat Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Întrebată cu privire la faptul că voci din justiție au vorbit despre o excepție de neconstituționalitate în OUG 14 de abrogare a OUG 13 și care ar putea fi efectele juridice ale acestei situații, Turcan a răspuns că e convinsă că PSD și Liviu Dragnea „sunt capabili de orice”.

„Eu nu sunt jurist și am observat în spațiul public că există foarte multe puncte de vedere, însă dați-mi voie să vă spun un lucru: eu cred că PSD și ALDE sunt capabili de orice pentru că acest gest politic al lor a fost unul premeditat. Au fost oameni care au lucrat pentru a salva prin lege șeful de partid, adică pe domnul Liviu Dragnea. Deci este foarte posibil, este foarte posibil ca această succesiune — OUG 13, OUG 14, ca acest joc pe care l-au făcut în Guvern și continuă să-l facă în Parlament să conducă la salvarea protejaților politici. Domnul Liviu Dragnea este principalul beneficiar și o țară întreagă cunoaște lucrul acesta. Domnul Liviu Dragnea a afirmat în conferință de presă că a analizat cu avocații impactul OUG 13 asupra dosarului său. Ori domnul Liviu Dragnea are avocați buni, din câte știu eu, și cred că nu va fi oprit de absolut nimic pentru a încerca prin lege să salveze furtul din România”, a mai afirmat președintele PNL.

De asemenea, avocata Daniela Cîmpean, prim-vicepreședintele PNL Sibiu și președintele Consiliului Județean, a afirmat, în context, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că există opinii diferite din zona juridică cu privire OUG 13 și momentul în care își va face efectele, inclusiv că aceasta poate să intre în vigoare de sâmbătă, 11 februarie, iar edificator în acest sens va fi dacă avocații lui Liviu Dragnea vor invoca prevederile acesteia în termenul din 14 februarie de la procesul care îl vizează.

„Este cert că este o situație fără precedent creată pe plan juridic de aceste două OUG și acest lucru este spus de practicieni ai dreptului, de judecători care sunt chemați să aplice reglementările în materia dreptului penal și chiar domnul judecător Cristi Dănileț ieri, într-o intervenție la Realitatea, arăta că judecătorii care judecă în penal stau și se gândesc și sunt opinii pro și contra până la momentul în care această OUG 13 începe să își producă efectele. Și vreau să vă atenționez că există păreri, opinii juridice potrivit cărora această OUG 13 poate să intre în vigoare din 11 februarie, după ora 12 deci pot exista și interpretări și de acest fel. Dacă s-a urmărit acest lucru, eu zic că o să putem lesne constata, dacă urmărim primul termen în dosarului domnului Dragnea și vom vedea dacă 14 februarie avocații dumnealui invocă această excepție de neconstituționalitate. O să fie edificator, spun eu”, a mai spus Daniela Cîmpean.

CITEŞTE ŞI: Turcan: Până ce OUG 13 de scăpare a lui Dragnea nu va fi respinsă în Parlament, lovitura PSD este doar amânată