Turcia a atacat Siria. Bombardamente intense în regiunea Idlib

Forţele turce au atacat 54 de ţinte din regiunea Idlib, din nord-vestul Siriei, şi a "neutralizat" 76 de soldaţi ai regimului de la Damasc, a anunţat ministrul Apărării de la Ankara, potrivit Haaretz.

03 feb. 2020, 17:16
Turcia a atacat Siria. Bombardamente intense în regiunea Idlib

rtileria şi aviaţia turce au bombardat luni poziţii ale regimului sirian, în nord-vestul Siriei, omorând cel puţin şase militari, ca ripostă la tiruri soldate cu patru morţi de partea turcă, relatează AFP.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că între 30 şi 35 de militari ai regimului au fost ucişi. Însă Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), un ONG, a anunţat că şase militari ai regimului au fost ucişi.

„Avioanele noastre (de tip) F-16 şi piesele noastre de artilierie bombardează în acest moment ţinte definite de serviciile noastre de informaţii”, a anunţat Erdogan într-o conferinţă de presă şa Istanbul.

Ministerul turc al Apărării a anunţat anterior moartea a patru militari turci în provincia Idleb, în urma unor tiruri de artilerie susţinute ale regimului de la Damasc.

Alţi nouă militari turci au fost răniţi, între care unul grav, potrivit ministerului. Atacul vine după ce luni Turcia a anunţat că bombardamente siriene au ucis 5 soldaţi în Idlib. Ulterior, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat că vor urma represalii. Ministrul Apărării a mai spus că forţele armate turce au „luat toate formele de măsuri” în Idlib, adăugând că Ankara a informat Moscova, care sprijină regimul lui Bashar al-Assad.