Turcia a dat drumul la refugiaţilor către Europa. Erdogan trimite migranţii cu autubuzele, primele transporturi sunt deja pe drum VIDEO

Turcia a anunţat vineri dimineaţă că va da drumul refugiaţilor sirieni către Europa, după ce 33 dintre militarii săi au fost ucişi joi noapte într-un atac aerian comis la Idlib. Pentru a preveni "invazia", Bulgaria a trimis deja 1.000 de soldaţi la graniţa cu Turcia.

28 feb. 2020, 11:42

Primele autocare sunt deja pe drum şi au ajuns deja Grecia, după cum arată imaginile postate pe reţelele de socializare. În acest context tensionat, Grecia a anunţat vineri că şi-a întărit patrulele la frontiera cu Turcia. Totodată, şi premierul bulgar Boiko Borisov a informat că ţara sa îşi sporeşte controalele la frontiera cu Turcia. „Avem informaţii despre multă aglomeraţie… Ne întărim la maximum controlul la frontieră„, a declarat Borisov într-o reuniune a guvernului, adăugând că aranjează o convorbire prin telefon cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. „Grecia şi-a întărit la maximum paza frontierelor sale terestre şi maritime„, a declarat şi o sursă guvernamentală de la Atena. O sursă din cadrul armatei a declarat că în jur de 300 de migranţi au fost reperaţi de partea turcă a frontierei, în regiunea Evros (nord-est), dar că „această cifră nu iese din obişnuit”.

Un responsabil turc de rang înalt a afirmat vineri dimineaţă că Ankara nu îi va mai împiedica pe migranţii care încearcă să ajungă în Europa să treacă frontiera. Declaraţia a fost făcută la scurt timp după ce cel puţin 33 de militari turci au fost ucişi în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei în cursul unor lovituri aeriene atribuite de Ankara regimului de la Damasc, susţinut militar de Rusia.

Turcia, care găzduieşte deja pe teritoriul său circa 3,6 milioane de sirieni.