Turcia a doborât un avion de vânătoare rus la frontiera sa cu Siria. Reacţie DURĂ a Moscovei VIDEO

Turcia a doborât marți un avion de vânătoare rus la frontiera sa cu Siria, anunță CNN-Türk, citat de Gazeta.ru. Unul dintre piloţi, care s-a catapultat, a fost ucis de rebelii sirieni.

24 nov. 2015, 08:51
Turcia a doborât un avion de vânătoare rus la frontiera sa cu Siria. Reacţie DURĂ a Moscovei VIDEO

UPDATE: Preşedintele rus Vladimir Putin a convocat o întâlnire de urgenţă după doborârea avionului de luptă rusesc la graniţa Turciei cu Siria,relatează The Independent. Potrivit publicaţiei britanice, se pare că Rusia a trimis deja o navă de război către Marea Mediterană.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apreciat marți că doborârea unui avion de vânătoare rusesc Su-24 în Siria este ‘foarte gravă’, dar așteaptă să se lămurească toate circumstanțele incidentului, scrie Agerpres. 

„Incidentul cu avionul Su-24 în Siria reprezintă un incident foarte grav, dar este prea devreme pentru a trage concluzii’, a afirmat Peskov, evitând să răspundă clar la întrebarea dacă acest incident va duce la înrăutățirea relațiilor dintre Moscova și Ankara. ‘Este pur și simplu imposibil sa spui ceva, fără să deții informații complete”, a afirmat el, adăugând că ar ‘fi greșit’ să se vorbească în acest moment de o posibilă deteriorare a raporturilor dintre Rusia și Turcia.

Un avion de vânătoare s-a prăbușit, cuprins de flăcări, marți, într-o zonă de pe teritoriul Siriei foarte aproape de frontiera cu Turcia, a relatat Reuters, citând postul de televiziune privat turc Haberturk TV.

Avioane F-16 ale aviației turce au doborât aparatul de zbor care intrase în spațiul aerian al Turciei, a declarat un responsabil militar de la Ankara.

Avionul doborât s-a prăbușit pe teritoriul sirian la 5 km la frontiera cu Turcia.

Potrivit RIA Novosti, piloții au reușit să se catapulteze.