Turcia, antrenată de Mircea Lucescu, învinsă şi de Albania. Reacţie nervoasă a tehnicianului român la finalul partidei

Echipa naționala de fotbal a Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă de reprezentativa Albaniei cu scorul de 3-2 (2-0), luni seara, la Antalya, într-un meci amical.

13 nov. 2017, 21:17
Turcia, antrenată de Mircea Lucescu, învinsă şi de Albania. Reacţie nervoasă a tehnicianului român la finalul partidei

Mircea Lucescu are un bilanț dezastruos de când a preluat Turcia, cu o victorie, un egal și patru eșecuri (1-1-2, în meciuri oficiale).

Albania, pregătită de fostul internațional italian Christian Panucci, a condus cu 2-0, prin ”dubla” lui Armando Sadiku (24, 39), autorul golului victoriei în fața României la EURO 2016. Turcia a redus din diferență prin Cengiz Under (47), dar albanezii au marcat la scurt timp prin Eros Grezda (55). Turcia a mai înscris o dată, prin Emre Akbaba (60), care a stabilit scorul final.

Albania a jucat în zece oameni din min. 41, când a fost eliminat Ledian Memushaj.

„Să-mi dau demisia? De ce? După cum am mai spus, sunt obişnuit cu tot felul de reacţii. Nu mă afectează ce se spune. Vom merge la Campionatul European. Însă trebuie cu toţii să ne aducem contribuţia. Nu merge cu hocus-pocus”, a spus Lucescu.

În ceea ce îl priveşte pe Erol Alkan, jucător legitimat la FC Dordrecht, grupare din liga secundă olandeză, la care a ajuns în 2016 după ce în Turcia a jucat la Elazigspor, Kocaeli Birlik Spor şi Hatayspor, Lucescu a declarat că el a fost cel care a dorit să îl convoace: „L-am văzut pe Erol la Dordrecht. Juca mijlocaş. După părerea mea trebuia să aibă un rol defensiv. I-am chemat pe el şi pe Kenan. Am vrut să îi văd. Cred că nu-i vreo problemă că am vrut să îi văd. În plus, antrenorul echipei naţionale poate convoca jucătorii în viitorul cărora crede. Dacă nu poate face asta cum să muncească? Erol este un jucător tânăr bun şi are dreptul să fie ales. Acum se va întoarce la echipa de club. Sper că va deveni mai bun. Astăzi mi s-a spus de chestiunea cu impresarii. Dacă jurnalistul respectiv are o problemă cu alţii, asta este altceva. Eu nu voi lăsa să treacă fără consecinţe acest subiect. Voi acţiona în instanţă şi voi cere socoteală”.

În echipa Albaniei a debutat Kamer Qaka (CSM Poli Iași), intrat în min. 66. Azdren Llullaku, fostul golgheter al Ligii I, a fost doar rezervă.

Lucescu a aliniat echipa: Volkan Babacan — Barîș Yardimci (Ozan Tufan, 46), Caglar Soyuncu, Serdar Aziz (Ismail Koybași, 46), Atila Turan (Ugur Demirok, 46) — Oguzhan Ozyakup, Okay Yokușlu — Cengiz Under (Enes Unal, 71), Hakan Calhanoglu (Yusuf Yazici, 75), Kenan Karaman (Emre Akbaba, 60) — Cenk Tosun.

Turcia a fost învinsă joi de România cu scorul de 2-0, la Cluj-Napoca, în alt meci amical.