Turcia: Atac armat la o filială a partidului de guvernământ. Cel puţin un mort

Cel puţin o persoană a murit şi alta a fost rănită după un atac armat ce a aavut loc la una dintre filialele partidului de guvernământ, Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP)

23 apr. 2015, 17:28
Turcia: Atac armat la o filială a partidului de guvernământ. Cel puţin un mort

Atacul armat s-a produs joi după-amiază, la o filială a partidului de guvernământ, AKP,din oraşul Batman, din Anatolia. Un bărbat a deschis focul după ce a pătruns în sediul filialei Partidului Dreptăţii şi Dezvoltării.

Atacatorul l-a vizat pe Abit Nasiroglu, fiul fostului deputat Nezir Nasıroglu. În urma atacului, acesta a fost ucis şi altă persoană a fost rănită, ajungând în stare gravă la spital. Criminalul a fost prins ulterior de către serviciile de securitate turce.

Mai multe incidente de securitate asemănătoare s-au petrecut în Turcia, cu ocazia organizării alegerilor de partid, scrutin ce se va desfăşura în data de 7 iunie.  În urmă cu câteva zile, persoane înarmate au atacat sediul Partidului Popular Democrat din Ankara. În data de 1 aprilie, sediul central al Poliţiei din Istanbul a fost atacat de mai mulţi agresori, care au deschis focul asupra poliţiştilor. Unul dintre ei a fost ucis. În aceeaşi zi, un procuror de la Palatul de Justiţie fusese luat prizonier şi ucis apoi de către atacatori. Aceştia, la rândul lor, au fost lichidaţi de trupele de securitate.