Turcia: Atentatul cu maşină-capcană ce a vizat birouri guvernamentale, revendicat de kurzi

Militanți kurzi au revendicat marți atentatul cu mașină-capcană care a avut loc cu o zi în urmă în orașul Van din sud-estul Turciei și au subliniat că acesta a fost răspunsul la înlăturarea din funcție a 28 de primari din cadrul municipalităților conduse de kurzi, informează Reuters.

13 sept. 2016, 15:17
Turcia: Atentatul cu maşină-capcană ce a vizat birouri guvernamentale, revendicat de kurzi

Explozia, care a avut loc în apropiere de birourile guvernamentale, a rănit în jur de 50 de persoane, inclusiv patru ofițeri de poliție și patru cetățeni iranieni care se crede că se aflau în vizită în timpul vacanței de Eid al-Adha, sărbătoarea musulmană a sacrificiului, au precizat oficiali turci.

Responsabilitatea pentru atentat a fost revendicată pe un site web apropiat de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), grup militant care revendică de obicei atacurile comise în Turcia, potrivit Agerpres.

Citeşte şi EXPLOZIE cu maşină-capcană în Turcia: 48 de persoane au fost rănite VIDEO

Rebelii PKK și armata turcă au întrerupt în urmă cu un an o fragilă încetare a focului și au reluat ostilitățile declanșate în 1984. Mai mult, Ankara a lansat la 24 august o ambițioasă ofensivă în nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadiștii grupării Statul Islamic de la frontieră, precum și împotriva rebelilor kurzi din PKK și YPG (Unitățile de apărare ale poporului kurd).