Turcia deschide la Istanbul o moschee grandioasă. Are o capacitate de 60.000 de credincioşi

O moschee grandioasă cu şase minarete, capabilă să găzduiască peste 60.000 de credincioşi, urmează să se deschidă joi la Istanbul, după aproape şase ani de construcţie.

07 mart. 2019, 09:41
Turcia deschide la Istanbul o moschee grandioasă. Are o capacitate de 60.000 de credincioşi

Situat pe un deal de pe partea asiatică a Istanbulului, după care a fost şi numit, complexul Moscheea Camlica a fost adesea considerat proiectul de suflet al preşedintelui islamic conservator Recep Tayyip Erdogan.

Moscheea, realizată în stilul arhitecturii otomane, este cea mai mare construită vreodată în Turcia, potrivit asociaţiei care a finanţat-o, informează Agerpres.

„Moscheea poate găzdui până la 63.00 de credincioşi. Alături de ea vor funcţiona o sală de conferinţe, o bibliotecă, un muzeu şi o parcare pentru 3.500 de vehicule”, a explicat Ergin Kulunk, şeful asociaţiei de donatori care a contribuit la finanţarea proiectului, pentru dpa.

O inaugurare oficială, la care va participa şi preşedintele Erdogan, este planificată pentru o dată ulterioară, a adăugat Kulunk, potrivit Agerpres.

„Este un proiect splendid”, a declarat Erdogan despre moschee în luna mai a anului trecut.

„Este noul scut spiritual al Istanbulului”, a precizat preşedintele la un eveniment marcând aniversarea datei la care otomanii au cucerit Istanbulul în 1453.