Turcia: Erdogan inaugurează o moschee uriaşă în propriul său palat

Publicat: Vineri, 03 Iulie 2015 15:17 // Actualizat: Vineri, 03 Iulie 2015 15:17 // Sursa: romaniatv.net

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan (islamo-conservator), a inaugurat vineri cu mare pompă și în plin post musulman, Ramadanul, uriașa moschee ridicată în incinta luxosului și totodată controversat palat al său din Ankara.

Prevăzut cu patru minarete, edificiul, cu o suprafață de 5.175 de metri pătrați, poartă numele de ''Moscheea poporului din Bestepe'', cartierul de la periferia Ankarei unde a fost construită reședința prezidențială.

Flancat de premierul Ahmet Davutoglu și de principalii demnitari ai țării, inclusiv principalul său lider religios, Mehmet Gormez, Erdogan a explicat că edificiul este rezultatul ''unei sinteze a arhitecturilor otomană și selgiucidă'', o dinastie turcă din sec. al XII-lea, ca și întregul palat.

Inaugurat în toamna trecută, palatul prezidențial are 1.150 de încăperi și a costat 490 milioane de euro. El este denunțat periodic de către detractorii președintelui, care consideră edificiul drept un semn al nebuniei grandorii și al derivei sale autoritare.

Erdogan a justificat construcția acestei reședințe în numele ''prestigiului Turciei''.  

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 iul 20:02
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani.wordpress.com
Și domnul Ponta o fi fost la recuperare sau la inaugurare?
... Așa, ca repetiție pentru când în Bucale o să-l dea și pe AtatÜrk în gât cu prietenul domniei sale, că pe aici și-a făcut bine treaba... Poporul român nu A FLĂMÂNZIT sub Ceaușescu... degeaba!
03 iul 20:40
...post musulman, Ramadanul, uriașa moschee ridicată în incinta luxosului și totodată controversat palat al său din Ankara. Citește mai departe…

...
03 iul 18:19
...uriașa moschee ridicată în incinta luxosului și totodată controversat palat al său din Ankara. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
03 iul 15:28
Votează email 0 email
...ridicată în incinta luxosului și totodată controversat palat al său din Ankara. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H