Turcia, lovită de tiruri de rachete din Siria

Un număr de cinci rachete lansate dintr-o zonă a Siriei aflată în mâinile grupării Statul Islamic (SI) au lovit duminică orașul turc de frontieră Kilis (sud-est), făcând un mort și 26 de răniți, a anunțat vicepremierul turc Yalçin Akdogan, potrivit AFP.

24 apr. 2016, 22:04
Turcia, lovită de tiruri de rachete din Siria

O primă salvă a lovit acoperișul unei case din cartierul Okcular, în timp ce a doua a căzut în vecinătatea unei moschei, a spus el, citat de agenția de presă Dogan, în cursul unui briefing la Kilis, unde a efectuat o vizită.

„Artileria turcă a răspuns imediat la aceste atacuri”, a subliniat Yalçin Akdogan.

Printre răniți se află șase sirieni. Locuitori înfricoșați și furioși s-au îndreptat în marș spre birourile guvernatorului la Kilis, însă au fost împrăștiați de poliție, a informat cotidianul Hurriyet Daily.

De la începutul anului, orașul Kilis a fost în repetate rânduri ținta rachetelor lansate de jihadiști din SI, care s-au soldat cu moartea mai multor civili.

Potrivit unui bilanț global prezentat de Yalçin Akdogan, de la jumătatea lunii ianuarie 45 de rachete s-au abătut asupra orașului, provocând moartea a cel puțin 16 persoane.

Luni, o salvă de rachete a făcut cinci morți, printre care patru copii, toți sirieni.

Turcia a ripostat de fiecare dată cu tiruri de artilerie.

Multă vreme bănuită de complezență față de grupările rebele ostile regimului de la Damasc, Turcia s-a alăturat în vară coaliției internaționale împotriva jihadiștilor, condusă de Washington, și a intensificat arestările în rândul jihadiștilor, după o serie de atentate-sinucigașe atribuite celulelor afiliate SI de pe teritoriul său.