Turcia, lovită de al doilea cutremur puternic, în mai puţin de 24 de ore

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs luni dimineaţă în estul Turciei, în provincia Bingol, la mai puţin de 24 de ore după ce regiunea a fost zguduită de un seism cu magnitudinea 5,7, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, iar 18 au fost rănite.

15 iun. 2020, 07:06
Turcia, lovită de al doilea cutremur puternic, în mai puţin de 24 de ore

Seismul de luni s-a produs la ora 9.51. Comitetul turc de gestionare a situațiilor de urgență (AFAD) a comunicat că epicentrul cutremurului a fost înregistrat în districtul Karlivo la o adâncime la sol de 7 kilometri, iar cea mai apropiată mare localitate este oraşul Erzurum, aflat la 77 km.

Aceeași regiune turcă a fost lovită de un cutremur cu 5,7 pe scara Richter şi ieri după-amiază. Seismul de duminică a provocat prăbușirea unui post de observare al jandarmeriei, în care un paznic și-a pierdut viața, iar mai multe persoane au fost rănite.

Vicepreședintele Turciei, Fuat Oktay, ministrul de Interne, Suleyman Soylu, și ministrul Mediului și Urbanismului, Murat Kurum, au mers duminică seara în regiune, toți trei participând la o slujbă.

La începutul acestui an, peste 40 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un cutremur cu magnitudinea 6,8 ce a lovit oraşul Elazig, de asemenea din estul Turciei.