Turcia, lovită de un tir cu rachete dinspre Siria

Un polițist turc și-a pierdut viața și doi soldați au fost răniți duminică încercând să distrugă proiectile căzute în orașul turc de frontieră Kilis și lansate dintr-o zonă din Siria aflată sub controlul grupării Stat Islamic (SI), au anunțat serviciile guvernatorului provinciei Kilis, transmite AFP.

03 oct. 2016, 03:31
Turcia, lovită de un tir cu rachete dinspre Siria

Cele trei proiectile au căzut, fără să provoace pagube, pe un teren viran din centrul orașului Kilis, lovit în repetate rânduri de tiruri cu rachete atribuite de autoritățile turce jihadiștilor din SI.

Polițistul a fost ucis, iar cei doi soldați răniți când dispozitivele pe care încercau să le distrugă au explodat, potrivit serviciilor guvernatorului.

Armata turcă a informat la rândul său că a răspuns la tirul cu proiectile prin tiruri de artilerie.

Aceste tiruri au avut loc la aproape 40 de zile de la începutul ofensivei militare turce în Siria vizând să îi alunge din regiunea de frontieră pe jihadiștii din SI și rebelii kurzi.

Necesitatea de a pune capăt tirurilor cu rachete care lovesc provincia Kilis a fost unul din motivele invocate de guvernul de la Ankara pentru a justifica această ofensivă.