Turcia: Peste 79 de terorişti kurzi au fost omorâţi în ultima săptămână

Într-un comunicat emis, joi, de Statul Major al Armatei din Turcia se precizează că în ultima săptămână au fost eliminaţi peste 79 de terorişti kurzi, transmite site-ul agenţiei de presă Anadolu.    

14 iul. 2017, 03:17

Potrivit comunicatului Armatei, operaţiunile anti-teroriste s-au desfăşurat în provinciile situate în estul Turciei, Hakkari, Sirnak, Diyarbakır, Mardin, Van, Batman şi Siirt.

În urma operaţiunilor au fost distruse peste 19 baze teroriste.

Forţele de securitate au confiscat şi 70 de puşti de infanterie, peste 50 de grenade, cinci mitraliere, cinci lansatoare de rachete şi peste 35 de bombe artizanale compuse din materiale improvizate. Tot acest arsenal urma să fie folosit în atacuri în Turcia, precizează Armata turcă.

În plus, în urltima săptămână cinci militari turci ar fi fost torturaţi, iar alţi 15 au fost răniţi de atacurile kurzilor.

PKK, care este catalogată ca organizaţie teroristă de Turcia şi de UE, a reînceput o campanie armată împotriva Guvernului de la Ankara în 2015. De atunci peste 1.200 de turci, civili sau militari, au murit în urma atacurilor efectuate de kurzi.