Turcia: Premierul de la Ankara a anunţat CREŞTEREA NIVELULUI de ALERTĂ pe tot teritoriul ţării

Premierul turc Binali Yildirim a anunțat joi că a fost crescut nivelul de alertă pe teritoriul țării după cele mai recente atacuri soldate cu victime, relatează Reuters.

18 aug. 2016, 14:46
Turcia: Premierul de la Ankara a anunţat CREŞTEREA NIVELULUI de ALERTĂ pe tot teritoriul ţării

Două atacuri cu bombă atribuite unor militanți kurzi s-au soldat cu moartea a șapte membri ai forțelor de securitate și rănirea altor 224 de persoane, joi, în sud-estul Turciei, au anunțat surse oficiale și de securitate, în contextul unei recrudescențe a violențelor în regiune.

Un vehicul capcană a explodat la un post de poliție din orașul Elazig la ora locală 09:20 (06.20 GMT) în timp ce ofițerii soseau la serviciu. Trei polițiști au fost uciși și 217 persoane au fost rănite, dintre care 85 sunt ofițeri de poliție, a afirmat Binali Yildirim.

La mai puțin de o oră, o bombă, care ar fi fost plasată de militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a explodat la trecerea unui vehicul militar în districtul Hizan, provincia Bitlis (sud-est), au afirmat surse de securitate, precizând că trei soldați turci și un „gardian sătesc”, membru al milițiilor kurde pro-Ankara, au fost uciși în explozie și alți șapte soldați au fost răniți. Atacurile nu au fost deocamdată revendicate, dar premierul turc a declarat că fără îndoială au fost comise de PKK, considerat organizație teroristă de către Turcia, SUA și UE.

Citeşte şi Atentat cu maşină-capcană în Turcia: Cel puţin trei morţi şi 40 de răniţi

Sud-estul Turciei, cu majoritate kurdă, este din nou scena unor lupte sângeroase între PKK și forțele de securitate turce, din vara anului trecut, după eșuarea negocierilor de pace menite să pună capăt acestui conflict, care a făcut peste 40.000 de morți din 1984.