Turcia: Scurgere gigantică de date personale pe Internet. Ankara a deschis o anchetă

Publicat: Miercuri, 06 Aprilie 2016 14:13 // Actualizat: Miercuri, 06 Aprilie 2016 14:13 // Sursa: romaniatv.net

Parchetul din Ankara a deschis o anchetă judiciară pe marginea unei presupuse scurgeri pe internet a unei baze de date ce conținea datele personale a aproape 50 de milioane de cetățeni turci, a anunțat miercuri agenția de presă Anadolu.

Baza de date, care se pare că ar fi fost postată în mediul online de pirați informatici la începutul săptămânii, ar fi fost furată de la oficiul turc pentru evidența populației, potrivit mass-media din Turcia.

Ea ar conține numărul de identificare personală, sexul, numele părinților, data și locul nașterii, precum și adresele a milioane de persoane vizate.

Hackerii, care par să fi avut motivații politice, au postat și datele președintelui Recep Tayyip Erdogan, ale premierului Ahmet Davutoglu și ale fostului președinte Abdullah Gul.

Ministrul justiției Bekir Bozdag a anunțat cu puțin timp înainte de deschiderea anchetei că vor fi începute demersuri juridice și a opinat că scurgerea de informații ar putea proveni de la instanța electorală turcă, ce 'împarte cu formațiunile politice informațiile privind alegătorii'. 'Cincizeci de milioane, aceasta corespunde numărului de cetățeni cu drept de vot din Turcia', a subliniat ministrul.

Populația Turciei este estimată la circa 78 de milioane de oameni. Nu este pentru prima dată când această țară se confruntă cu vulnerabilitatea securității sale informatice.

Grupul de hackeri Anonymous a lansat în decembrie anul trecut un război digital împotriva Turciei și a anunțat că va continua să atace sistemele sale informatice ce deservesc băncile, aeroporturile și instalațiile militare.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 apr 15:12
...de date ce conținea datele personale a aproape 50 de milioane de cetățeni turci, a anunțat miercuri agenția de presă Anadolu. Citește mai departe… ...
06 apr 14:28
... Parchetul din Ankara a deschis o anchetă judiciară pe marginea unei presupuse scurgeri pe...
06 apr 14:17
...de date ce conținea datele personale a aproape 50 de milioane de cetățeni turci, a anunțat miercuri agenția de presă Anadolu. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8744
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H