Turcia: Trei persoane au fost rănite într-o explozie la Istanbul

Trei persoane au fost rănite sâmbătă la Istanbul în explozia unei bombe în apropierea unei stații de autobuz, a informat agenția Dogan, citată de AFP.

10 apr. 2016, 04:28
Turcia: Trei persoane au fost rănite într-o explozie la Istanbul

Explozia s-a produs în cartierul Mecidiyekoy din zona europeană a orașului. Răniții au fost transportați la spital, dar nu prezintă răni grave, potrivit agenției.

Poliția a înconjurat zona care a fost survolată de un elicopter. Istanbulul a fost scena unor atentate sângeroase atribuite rebelilor kurzi și grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

În urmă cu trei săptămâni, un terorist kamikaze s-a aruncat în aer pe o arteră comercială din centrul Istanbulului, omorând patru turiști străini, printre care trei cetățeni israelieni. Guvernul islamist-conservator turc acuzat gruparea Statul Islamic că se află la originea atentatului.

În ianuarie, un atentat sinucigaș, atribuit de asemenea SI, a omorât 12 turiști germani în cartierul istoric al orașului.

Sâmbătă, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Turcia i-a avertizat pe cetățenii americani că există „amenințări credibile (de atacuri) asupra zonelor turistice, îndeosebi în locurile publice și la malul mării, în Istanbul și Antalya”, două dintre destinațiile favorite ale turiștilor străini.

Prezența forțelor de securitate a fost întărită în oraș înaintea unui summit al Organizației de Cooperare Islamică ce urmează să aibă loc săptămâna viitoare.