Turcii de la Galatasaray avertizează în privinţa lui Moruţan şi Cicâldău: „Dacă ăştia doi nu funcţionează, nu mai intră picior de român aici”

Olimpiu Moruţan şi Alexandru Cicâldău sunt ultimii transferaţi la Galatasaray, care are o lungă tradiţie în a cumpăra jucători români şi ar ajunge să plătească pe cei doi o sumă importantă pentru Liga 1, aproximativ 12,2 milioane de euro.

25 aug. 2021, 17:31
Turcii de la Galatasaray avertizează în privinţa lui Moruţan şi Cicâldău: „Dacă ăştia doi nu funcţionează, nu mai intră picior de român aici”

Presiunea pe Moruţan şi Cicâldău este una foarte mare, mai ales după ce deja la adresa fostului mijlocaş al Craiovei au apărut primele critici, iar başkanii lui Galatasaray au anunţat că, în cazul în care cei doi eşuează, nu vor mai transfera fotbalişti români.

Anunțul a fost făcut chiar de Giovanni Becali, impresarul care i-a adus pe cei doi jucători la Istanbul, care ar fi fost deja atenţionat de preşedintele Cim Bom, în ciuda relaţiei foarte bune dintre ei

„Terim antrenează echipa, joacă mâine, iar apoi va veni în sala de întâlniri, la stadion, unde se prepară iarba de parcă e Wembley. Moruțan e un copil. Dacă ia numărul 10 e vai de capul lui, trebuie să simtă presiunea pe el, să vadă ce diferență e între cum se antrena în țară.

Mi-a zis președintele că, dacă nu funcționează ăștia doi, nu mai intră picior de român aici! Pe amândoi i-au luat pe răspunderea mea. Eu cred în acești doi copii”, a spus Giovanni Becali, potrivit digisport.ro.

Cicâldău a debutat cu gol la Galatasaray și a fost aproape să marcheze și în al doilea meci, dar șutul său s-a oprit doar în bară. De cealaltă parte, Moruțan are șanse mari să preia tricoul cu numărul 10, astfel că presiunea va fi și mai mare pe fosta „perlă” de la FCSB, scrie As.ro.

Moruţan şi Cicâldău ar putea întrerupe tradiţia jucătorilor români la Galatasaray

Suma plătită de Galatasaray pentru Moruțan și Cicâldău poate ajunge până la 12,2 milioane de euro, asta dacă turcii se vor califica în grupele Europa League și îi plăti bonusurile lui Gigi Becali.

În acest sezon, Moruțan a înscris un singur gol și nu a oferit niciun assist în cele 7 meciuri jucate în tricoul lui FCSB. De cealaltă parte, Cicâldău, care a apucat să joace doar trei meciuri pentru Universitatea Craiova în acest sezon, nu a contribuit cu vreun gol sau un assist.

În sezonul precedent, cifrele lui Moruțan și Cicâldău au fost mult mai impresionante. Fostul jucător de la FCSB a fost cel mai bun pasator al Ligii 1, cu 15 assist-uri, în timp ce Cicâldău a fost golgheterul Craiovei, cu 12 reușite în toate competițiile.

Lista românilor care au jucat de-a lungul timpului la Galatasaray
Cei mai cunoscuți români care au jucat pentru formația din Istanbul sunt Gică Hagi și Gică Popescu, cei care au cucerit alături de Galatasaray Cupa UEFA și Supercupa Europei.

Florin Bratu
Iulian Filipescu
Gheorghe Hagi
Gheorghe Popescu
Iasmin Latovlevici
Adrian Ilie
Ionuț Luțu
Radu Niculescu
Iosif Rotariu
Ovidiu Petre
Bogdan Stancu
Gabriel Tamaș
Alexandru Cicâldău
Olimpiu Moruțan

Citeşte şi: Netflix lansează documentarul „Schumacher”. Corinna Schumacher: „Îmi arată în fiecare zi cât este de puternic mental”