Turcii şi grecii ne scumpesc vacanţele. Egiptul se promovează ieftin în 2013

Unii dintre turoperatori spun că anul acesta preţurile la pachetele turistice vor creşte, alţii consideră că românii încă se confruntă cu probleme financiare, astfel încât spun că preţurile trebuie să râmână la acelaşi nivel ca şi anul trecut. Pentru anul care abia a început, actorii implicaţi în domeniul turismului anunţă şi o noutate ca şi destinaţie turistică - Egiptul - care a început să fie din nou promovat.

02 feb. 2013, 09:30
Turcii şi grecii ne scumpesc vacanţele. Egiptul se promovează ieftin în 2013

În contextul în care turiştii românii au împânzit globul, agenţiile de turism caută an de an să îşi îmbogăţească oferta de destinaţii. O nouă destinaţie pentru acest an este Mykonos.

„Pentru anul acesta am pregătit oferte pentru destinații noi cum ar fi Mykonos”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET, Marius Berca, director de marketing la Christian Tour. Insula este recunoscută şi ca insula vedetelor.

„Noutatea sezonului estival 2013 o reprezintă organizarea primului charter direct către Mykonos, cunoscută ca fiind Insula preferată a vedetelor”, a afirmat pentru ROMÂNIATV.NET, Diana Păşcuţ, specialist marketing Pegas Holidays. Preţul pe destinaţia nouă pentru vara lui 2013 începe de la 299 de euro de persoană.

Scumpiri de câţiva euro

Pentru sezonul 2013 agenţiile turistice anunţă scumpiri pe anumite destinaţii, din cauza măririi tarifelor hotelierilor. Hotelierii promit că nu cresc preţul decât cu câţiva euro. „Anul 2013 aduce o serie de noutăți în ceea ce privește tarifele practicate de touroperatori. Vorbim, în special, de segmentul premium, unde există o creștere a tarifelor de cazare pentru hotelurile din Turcia, Antalya. Anul acesta, Grecia urmează același trend ușor ascendent urmat de câțiva ani încoace, hotelierii adăugând doar câțiva euro pe noapte la tariful de cazare”, a precizat Diana Păşcuţ.

Alte agenţii spun că preţurile pentru pachetele turistice rămân bătute în cuie. „În 2013, prețurile la pachetele turistice pentru țară și străinătate rămân la fel ca în 2012. Criza încă se mai resimte pe piața turismului, dar printr-un bun raport calitate-preț și prin oferte în destinații îndrăgite de români, încercăm să combatem această criză”, a spus Marius Berca.

Destinaţii mai ieftine ca în 2013

Turoperatorii anunţă şi unele ieftiniri la pachetele turistice. „O noutate și în același timp un motiv de bucurie pentru clienți și agențiile de turism este scăderea tarifelor pentru destinațiile exotice. Ne referim aici, în principal, la destinații spre care au fost organizate curse charter regulate din metropole europene către destinaţii precum Republica Dominicană, Mexic, Cuba, etc. Aceste destinații au devenit tot accesibile din punct de vedere al costurilor pe care le implica o astfel de vacanță”, a specificat reprezentantul Pegas Holidays.

Egiptul se promovează la tarife mai mici

Întrucât există cerere pe destinaţia Egipt, turoperatorii îl vor promova din nou în 2013, după evenimentele de anii trecuţi care au făcut destinaţia una de ocolit.

„Există cerere pentru Egipt și ne dorim să îl promovăm anul acesta. Prețul sejururilor se discută în această perioadă, dar anticipez ca vor fi mai mici decât în 2012 și 2011. Anul trecut nu am promovat această destinație pentru că ne doream o vacanță în condiții depline de siguranță pentru turiștii noștri. În 2013, situația politică în Egipt s-a liniștit, prin urmare le propunem turiștilor sejururi în Hurghada și Sharm El Sheikh”, explică Marius Berca. Reluarea curselor aeriene din occident către Egipt întăreşte faptul că ţara a devenit una sigură.

„Evenimentele tensionate care s-au petrecut în Egipt în ultima vreme au afectat cererea turistică pentru această destinație. Faptul ca statele din Occident au reluat cursele regulate spre această destinație (Italia, Marea Britanie, Elveția) este un motiv de încurajare pentru cei ce doresc să călătorească în această zonă. De asemenea, ridicarea atenționărilor din partea MAE cu privire la călătoriile în Egipt a avut un efect benefic asupra cererii turistice”, a completat Marius Berca.

Noutăţi pentru iubitorii de croaziere

„Pegas Holidays se află pe ultima sută de metri cu pregătirea primelor pachete de croazieră complete pe piața din România. Este vorba de pachete care includ zbor cu avionul din București către porturile de îmbarcare pe navele de croazieră și retur, nopți de cazare intermediare în aceste porturi (dacă este cazul), croazieră all-inclusive pe Marea Mediterană timp de 7 nopți, excursii opționale în toate porturile de oprire, ghid însoțitor pe toată perioada croazierei” a precizat Diana Păşcuţ.