Turism omorât de o piesă de 200 de euro. Cum pot ajunge turiştii la cetatea Râşnov

Pentru a putea ajunge la cetatea Râşnov, turiştii pot opta pentru trenuleţ sau pot merge pe jos. Totul după ce liftul pe plan înclinat, inaugurat în urmă cu nici 4 ani, s-a defectat. Drept urmare, iubitorii de istorie și natură sunt nevoiți să ocolească sute de metri pentru a ajunge la cetate. Din comoditate, mulţi dintre turişti renunţă să mai viziteze edificiul.

09 ian. 2019, 07:10
Turism omorât de o piesă de 200 de euro. Cum pot ajunge turiştii la cetatea Râşnov

Cu doar trei zile înainte de Crăciun, liftul pe plan înclinat, care urca în doar 50 de secunde turiştii la cetatea Râşnov, s-a stricat.

 „Abia pe 31 am constatat, firma de mentenanţă a descoperit care este piesa de vină. Este o piesă care raspunde de deschiderea şi închiderea uşilor. S-a făcut pe 3 ianuarie comandă”, Elena Nan – administratorul liftului, potrivit digi24.

Piesa care trebuie înlocuită costă aproximativ 200 de euro şi a fost comandată tocmai din Elveţia. Unic în ţara noastră, liftul cu cremalieră care a costat 3 milioane de euro din fonduri europene, ar urma să fie reparat în aproximativ două săptămâni.

„Sigur că a afectat, în primul rând, turistul şi, după aceea, oraşul Râşnov, primăria oraşului Râşnov”, Mariana Ducar – viceprimar.

O confirmă şi cifrele. În luna decembrie, doar 900 de turişti s-au bucurat de urcările cu ascensorul înclinat, de 3 ori mai puţini ca în decembrie 2017.

O urcare cu liftul costă 12 lei pentru adulţi, respectiv 6 lei pentru copii. Anul trecut, peste 450.000 de turişti au vizitat Cetatea Râşnov, iar cei mai mulţi dintre ei au folosit ascensorul înclinat.


loading...
Partenerii noștri