Turist german, găsit mort într-o maşină închiriată, într-o pădure din apropiere de Sibiu

Un turist german a fost găsit mort, în noaptea de joi spre vineri, într-o maşină închiriată, aflată într-o zonă împădurită din apropierea municipiului Sibiu.

19 iul. 2013, 09:45
Turist german, găsit mort într-o maşină închiriată, într-o pădure din apropiere de Sibiu

„Bărbatul a fost găsit decedat într-o maşină închiriată, într-o zonă montană, împădurită, greu accesibilă, din apropierea localităţii Cisnădie. A fost găsit de câţiva biciclişti care au sunat pe numărul 112”, a spus Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu.

La rândul său, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Adriana Şandru, a declarat că procurorul criminalist care s-a deplasat la faţa locului a constatat că nu sunt suspiciuni de omor.

„Deocamdată, dosarul nu a fost înregistrat la noi, procurorul constatând, din primele cercetări, că nu există suspiciuni de omor. Lângă cadavrul victimei a fost găsit un bilet de adio. Urmează să vedem rezultatele necropsiei”, a afirmat Adriana Şandru.

Surse din cadrul anchetei au declarat că bărbatul care a fost găsit mort a avut o condamnare în Germania pentru infracţiuni de natură sexuală, el ieşind din penitenciar în luna iunie. Bărbatul se afla într-un program de reabilitare special destinat persoanelor cu condamnări pentru infracţiuni sexuale şi era urmărit de un ofiţer supraveghetor.

Cetăţeanul german avea interdicţie de a-şi vizita familia, acesta încercând, în trecut, să îşi agreseze sexual fiica.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Sibiu, bărbatul s-a intoxicat voluntar cu monoxid de carbon, după ce a lăsat motorul pornit şi a inhalat noxele.

„Rezultatele necropsiei arată că decesul a fost provocat de o intoxicaţie cu monoxid de carbon. Cel mai probabil, bărbatul a lăsat motorul pornit şi a inhalat noxele emanate de maşină”, a spus Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IJP Sibiu.

Ea nu a detaliat cum au ajuns noxele în interiorul maşinii, unde se afla bărbatul, dar anchetatorii au găsit autoturismul cu geamurile afumate şi urme de arsură pe banchetă, cel mai probabil existând un furtun între ţeava de eşapament şi interiorul autoturismului.

Luciana Balteş a precizat că bărbatul era cetăţean german, originar din judeţul Sibiu, fiind plecat din ţară de peste 20 de ani. În jurul datei de 27 iunie, el a ajuns la Sibiu şi a stat la o pensiune din localitatea Răşinari.

Potrivit lui Balteş, biletul de adio lăsat de acesta era adresat celor de la pensiunea respectivă. În bilet, turistul le mulţumea gazdelor pentru serviciile oferite, le spunea că s-a simţit foarte bine acolo şi îşi cerea scuze că nu şi-a luat personal adio de la ele.