Turist mort lăsat cinci ore pe plajă, cadavrul a fost acoperit cu o folie şi abandonat pe nisip

Situaţie halucinantă la Eforie Nord. Cadavrul unui bărbat a fost lăsat cinci ore pe plajă, printre turiştii care se plimbau pe malul mării.

11 aug. 2017, 17:34
Turist mort lăsat cinci ore pe plajă, cadavrul a fost acoperit cu o folie şi abandonat pe nisip

Un turist a decedat, marți după-amiază, pe o plajă din stațiunea Eforie Nord.

Martorii spun că bărbatul era cu familia la plajă, iar la un moment dat, a căzut din picioare. Apropiații au intrat în alertă, au sunat la 112, iar la fața locului au sosit două echipaje de medici, unii ai Serviciului Județean de Ambulanță și un echipaj SMURD.

Din păcate, aceștia nu au putut face altceva decât să constate decesul și să-l consemneze în registru. Au sosit și cei de la Poliție, care au luat la cunoștință cele întâmplate, iar mai departe trebuiau urmărite procedurile, respectiv transportarea persoanei decedate la morga pentru efectuarea necropsiei.

Numai că, pe undeva, s-a rupt filmul. Era trecut de ora 22:00, iar afară se întunecase de-a binelea, iar cadavrul încă se afla pe plajă, acoperit cu o folie, cu mâinile și picioarele la vedere, în timp ce lumea se plimba pe nisip aruncând câte o privire.

Potrivit tvlitoral.ro, reprezentanții Serviciului de Medicină Legală Constanța nu au fost disponibili pentru a-și spune punctul de vedere despre această situație. Totuși, din unele surse, s-a aflat că instituția nu se poate ocupa de transportul cadavrelor, deși ar fi absolut normal acest lucru.

Fosta conducere înființase, în 2015, un serviciu de transport cadavre. După schimbarea acesteia, actuala conducere a Medicinei Legale Constanța a considerat că nu era necesar acest demers, motiv pentru care a desființat singura modalitate de transport gratuit al morților. În schimb, a fost semnat un contract cu o firmă privată, SC Clares SRL, administrată de afaceristul constănțean Dumitru Drăghici.

Citeşte şi: Încă o tragedie pe litoral. Un bărbat de 58 de ani a murit înecat în zona plajei Modern din Constanţa