Un turist care a mers de 1 Mai pe litoralul românesc a pornit discuții aprinse pe rețelele de socializare. Asta, după ce a publicat bonul fiscal de la un magazin din Constanța. Bărbatul achitase suma de 23 de lei pentru o pungă mică de alune, 18 lei pentru o sticlă de suc și încă 9 lei pentru un corn.
Foarte mulți români s-au plâns de-a lungul timpului de prețurile exagerate de pe litoralul românesc.
„Dă-o-n doamne iartă-mă! Așa prețuri? Cum să mai mergi la noi pe litoral cu asemenea prețuri? Exagerez eu? Nu mă consider cel mai sărac om, dar nici bogat nu sunt. Dar și chiar dacă aș fi… tot mi s-ar părea enorm”, a scris acesta pe Reddit.
Citește și: Litoralul pentru toţi 2025. În ce perioade şi în ce staţiuni pot merge românii la mare pe bani puţini
Unii internauți l-au ironizat și i-au reamintit că de mulți ani, buticurile și magazinele de cartier din stațiuni au prețuri exagerate.
„Țin minte că prin 2018, în Costinești, am dat 10 lei pe o doză de Cola. Da, o simplă doză, care costa 2-3 lei la vremea respectivă. De ce nu te-ai aprovizionat dintr-un supermarket? Ieșeai mult mai ieftin”, i-a răspuns un român.
Altcineva a spus că în ceea ce privește „alcoolul, snacks-urile și sucurile vii de acasă! Îți iei frumos un ghiozdănel cu tot ce bei și umbli cu el după tine. Nu cumperi de pe plajă decât dacă ești prea rupt”.
În același timp, un turist a spus că magazinele de lângă plajă sunt cunoscute pentru țepele pe care le dau turiștilor.
„Dacă vrei să faci cumpărături, te duci la supermarketurile mari — n-ai ce căuta în magazinele alea de cartier. O altă variantă e să pleci de acasă cu provizii în portbagaj.
Nu e nicio rușine să-ți cari un bax de apă, niște sucuri și câteva alimente, măcar pentru prima zi, ca să nu-ți bați capul imediat ce ajungi. Dacă pleci cu trenul, cu un ghiozdănel în spate, e aceeași idee: ia cu tine câteva lucruri esențiale, să nu fii nevoit să te aventurezi în junglele comerciale ale litoralului în prima seară”, a spus acesta.
Prețurile exagerate au fost observate și de alți români aflați în vacanță pe litoralul românesc.
„În trecut, aveai bani, dar nu găseai nimic de cumpărat… cel puțin așa era în București. Acum, te cazezi într-un apartament cu bucătărie, îți faci cumpărăturile din supermarketurile mari (care există și pe litoral), îți umpli frigiderul și dulapurile cu alimente la aceleași prețuri ca acasă. La plecare, iei cu tine ce a mai rămas — nimic nu se pierde. În plus, e riscant să mănânci în localuri publice cu prețuri mari… lipsa unui flux constant de clienți, mâncarea poate fi veche sau ținută la temperaturi nepotrivite. Așa că riști să ajungi să cunoști echipa de la spitalul local de urgență. Mai bine gătești tu, ca acasă”, a mai spus un utilizator.