Turista din Cehia, dispărută în Munţii Retezat, a fost găsită de salvamontişti

Turista din Cehia dispărută duminică în Munţii Retezat a fost găsită, luni, de către salvamontişti, jandarmi montani şi poliţişti. Aceasta se află în stare bună şi a povestit că s-a rătăcit şi a înnoptat în pădure.

16 sept. 2013, 12:28
Turista din Cehia, dispărută în Munţii Retezat, a fost găsită de salvamontişti

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, turista cehă dispărută duminică după-amiază, în Munţii Retezat, a fost găsită luni, după patru ore de căutări, de către salvamontişti, jandarmi montani şi poliţişti.

„Femeia în vârstă de 46 ani plecase să culeagă ciuperci cu ceilalţi membri ai grupului, s-a despărţit de aceştia şi s-a rătăcit. A petrecut noaptea pe munte, în pădure, iar în cursul acestei zile a găsit drumul către locul de campare. Nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Era echipată corespunzător pentru munte, însă ne-am temut de ce e mai rău din cauza deficienţelor de vedere de care suferă”, a declarat Bodean.

O turistă din Cehia, în vârstă de 46 de ani şi cu deficienţe de vedere, care s-a rătăcit în Munţii Retezat, era căutată de salvamontişti, jandarmi montani şi poliţişti, după ce prietenii care o însoţeau pe un traseu montan au anunţat, abia după 19 ore, că femeia dispăruse.