FURTUNĂ cu grindină în Bucegi. Stratul de gheaţă a ajuns la 10 centimetri. Mai mulţi turişti au rămas BLOCAŢI

Mai multe grupuri de turişti au rămas blocate pe Valea Caraiman după o furtună puternică. De asemenea, o cădere de grindină a făcut ca zona să arate ca în plină iarnă, iar turiştilor care nu erau echipaţi corespunzător pentru munte le-a dat mari emoţii.

07 aug. 2014, 06:42
FURTUNĂ cu grindină în Bucegi. Stratul de gheaţă a ajuns la 10 centimetri. Mai mulţi turişti au rămas BLOCAŢI

În doar câteva minute, stratul de gheaţă a măsurat 10 centimetri. Vremea s-a răcit brusc la peste 2.200 de metri altitudine, iar mai mulţi turişti au avut nevoie şi de ajutorul salvamontiştilor, după ce au fost surprinşi de o viitură pe Valea Caraiman, potrivit România TV.

Citeşte şi Operaţiune de recuperare a doi turişti din Masivul Bucegi

O ploaie torenţială cu descărcări electrice şi grindină a făcut ca platoul Bucegilor să arate la fel ca iarna. Un strat de gheaţă de 10 centimetri s-a depus la Babele şi Sfinx, iar temperaturile au coborât brusc, de la 18 grade, la 7 grade Celsius. Valul de frig i-a luat prin surprindere pe turişti, care au avut mari probleme în a se ţine pe picioare, mai ales că unii dintre ei nu erau încălţaţi adecvat pentru munte.

Citeşte şi Doi turişti rătăciţi pe munte în Prahova, găsiţi de jandarmi

Mai mulţi turişti surprinşi de viitură pe Valea Caraiman au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor. Ploaia i-a surprins pe cărările de munte, iar câţiva au şi rămas blocaţi din cauza viiturii.