Turişti din Ucraina, atacaţi de urs la Castelul Peleş. Primarul din Sinaia: „Ursoaica îşi apăra puiul”

Doi turişti din Ucraina au vizitat Castelul Peleş din Sinaia, sâmbătă seara, şi au fost atacaţi de un urs în zona respectivă.

04 dec. 2021, 21:27
Turişti din Ucraina, atacaţi de urs la Castelul Peleş. Primarul din Sinaia: „Ursoaica îşi apăra puiul”

Potrivit ISU Prahova, două persoane din Ucraina au fost atacate de urs în zona Castelului Peleș.

Este vorba de un bărbat de 28 de ani care prezintă răni produse prin sfâșiere la o mână și un picior și o femeie de 32 de ani care are o plagă la o mână. Victimele sunt conștiente.

La fața locului acționează un echipaj SMURD, a transmis ISU Prahova.

Ursul care i-a atacat pe cei doi turişti a fost identificat, fiind vorba despre o ursoaică cu doi pui. Autorităţile au luat decizia de a reloca cele trei animale, a anunţat city managerul staţiunii, Marian Panait.

Hotărârea de relocare va fi pusă în aplicare în această seară, la faţa locului fiind aşteptat un medic veterinar care deţine armă cu tranchilizante.

Citeşte şi VIRALUL ZILEI Un pui de urs a făcut praf un Lamborghini de 200.000 de euro VIDEO

Primarul din Sinaia neagă incidentul

„Am discutat cu una dintre cele două victime, bărbatul din Ucraina, care a fost rănit la mână. Din discuția pe care am avut-o cu el a reieșit faptul că acesta nu a fost atacat deloc de urs, ci el împreună cu prietena lui se plimbau pe aleea Peleșului seara, au auzit mai multe pocnitori pe care diverși inconștienți le aruncau în zonă, încercând să sperie ursul. Ursul era agitat, era o ursoaică cu pui, și când s-au întâlnit cu ei, la un moment dat în spatele lor a apărut puiul.

Ursoaica s-a speriat când a văzut puiul în spatele oamenilor și a sărit după ei. Au sărit un gard spre aleea Peleșului și s-au rănit, le-a intrat sârma ghimpată, s-au rănit și unul și altul și pur și simplu ursoaica a alergat spre ei, dar a alergat să-și apere puiul”, a declarat Vlad Oprea, la Digi24.

Primarul Vlad Oprea a spus că a cerut ca ursoaica şi puiul să fie relocaţi.

„Împreună cu jandarmii am securizat zona respectivă, acum usoaica a fugit în pădure, și am hotărât ca mâine să fie tranchilizată și relocată în altă parte, într-o zonă nelocuită de oameni, iar puiul să fie relocat într-un centru de îngrijire. (…) Noi vom face propunerea, iar Ministerul Mediului va decide”, a mai spus primarul.

Citeşte şi Urs lovit de maşină, în Covasna. Animalul a murit pe loc


loading...
Partenerii noștri